Advertorial van Citymarketing Tilburg

Advertorial Regio

Impact maken in 67 landen: het succes van glastuinbouwgigant Cultilene

In 2050 moeten negen miljard mensen op aarde gevoed worden. Dit betekent dat er de komende 30 jaar meer voedsel moet worden geproduceerd dan in de afgelopen 10.000 jaar. Hoe speel je daar op in? Cultilene, onderdeel van de wereldwijde organisatie Saint-Gobain - waar bijvoorbeeld Raab Karcher ook onder valt -, maakt producten en diensten voor de glastuinbouw waarmee duurzamer, sneller en beter kan worden geteeld. Door de duurzame toepassingen die ze bieden aan glastuinbouwers wereldwijd en het verschil dat ze hiermee maken, is Cultilene uitgeroepen tot Impactmaker van het kwartaal.

Van onze redactie 2 oktober 2019

IMG 6631 Dennis van Rozozendaal Citymarketing Tilburg klein

Kijk op makeitintilburg.com voor Bonny zijn verhaal.

Impact maken

Impactmaker van het kwartaal is een initiatief van gemeente Tilburg en Make it in Tilburg (Citymarketing Tilburg). Het initiatief staat ieder kwartaal stil bij een Tilburgse onderneming die onderscheidend is door innovatie, creativiteit en ondernemerschap. Zij zijn de ondernemers in Tilburg die impact maken, binnen en buiten de stadsgrenzen.

Inzetten op innovatie
Bonny Heeren, Managing Director van Saint-Gobain Cultilene is al 24 jaar werkzaam bij Saint-Gobain ziet grote uitdagingen voor de toekomst. Met zo’n enorme vraag naar voedsel is innoveren meer dan uitbouwen op een bestaand proces. Je hebt disruptieve technologieën nodig om een grote stap vooruit te kunnen zetten. Cultilene draagt o.a. met haar Data Driven Services, zoals oogstvoorspelling op basis van artificial intelligence, hier een steentje aan bij. Alleen als we zuinig omgaan met de beschikbare hulpbronnen, blijven we in staat om mensen wereldwijd te voorzien van voedsel. Met de Nederlandse hightech kassen zijn we in staat om met sommige rassen meer dan 100 kilo tomaat te telen per m2 met 6 liter water per kilo tomaat. Dit in tegenstelling tot Spanje waar nog veel in de grond geteeld wordt. De opbrengst daar per m2 tomaat is ongeveer 30 kilo met een waterverbruik van 80 liter per kilo tomaat. De substraten die in Tilburg worden geproduceerd zorgen hier o.a. voor!

Tilburgse mentaliteit
“Tilburg biedt grote logistieke mogelijkheden voor ons. Wij hebben een seizoensgebonden product, leveren wereldwijd in 50 landen en daarnaast grote volumes. Hierdoor moeten wij kunnen vertrouwen op goede logistieke partners die meedenken en flexibel zijn. Al jaren werken we samen met lokale bedrijven en zijn intussen goed ingespeeld op elkaar. De Brabantse mentaliteit sluit ook goed aan bij onze bedrijfscultuur. Het is niet voor niets dat veel Saint-Gobain bedrijven in de Benelux in Brabant zijn gevestigd, zoals Isover, Weber Beamix en Raab Karcher. Maar ook onze shared service centra Finance en HR!”

Lees het complete verhaal van Bonny op makeitintilburg.com