Nieuws Regio

Deze plantenkweker haalt theevelden naar Nederland

Ondernemer Johan Jansen gaat theeplanten op Nederlandse bodem produceren. Dat Nederland klaar is voor thee van eigen bodem is volgens hem wel duidelijk: binnen 2 maanden wist zijn bedrijf Tea by Me €270.000 op te halen voor de aankoop van een biologisch theeveld.

De Ondernemer 30 mei 2018

Johan Jansen Theeplanten

Of het nu groene, witte of zwarte thee is, voor alle soorten worden de blaadjes gebruikt van één en dezelfde plant: de van origine Chinese Camellia Sinensis. Jansen kweekt eigen theeplanten, die over de hele wereld worden geëxporteerd. Van diezelfde theeplanten produceert hij groene thee onder het label ‘Tea by Me’.

De thee van Nederlandse bodem is biologisch en doordat het lokaal geproduceerd wordt ook duurzamer dan thee uit Azië. “We merken dat de vraag hiernaar groeit en dat de kritische consument steeds vaker bereid is meer te betalen voor een duurzaam product”, zegt Jansen. Met behulp van de crowdfunding kan de kweker nu grond aankopen voor zijn eigen theeplantage in het Brabantse Zundert. Zo kan de verse thee binnenkort ook gekocht worden in horeca en de groothandel.

Lees ook: Deze ondernemer verbouwt geen thee in Azië, maar in Noord-Brabant

Crowdfunding

Binnen twee maanden wist Tea by Me via het crowdfundingplattformCrowdAboutNow €270.000 op te halen bij veel verschillende investeerders. Met de campagne wil de kweker naast financiering ophalen een grote groep thee liefhebbende fans creëren om zo de eerste thee van Nederlandse bodem tot een succes te maken. Om ook de theeverwerkingsruimte met inspiratiecentrum op te zetten hoopt Jansen nog eens €250.000 op te halen.

Inspiratieruimte

“Zoals we weten dat melk van de koe komt, willen we mensen leren dat alle thee van één en dezelfde theeplant komt”, aldus Jansen. Daarom wil hij mensen laten zien hoe thee geproduceerd wordt in een nieuw in te richten inspiratiecentrum.

https://youtu.be/H0E90QOocgk