Nieuws Regio

Kick-off RED Engineers Challenge: Scholieren sloven zich uit voor wetenschap en technologie

Van onze redactie 1 oktober 2015

RED Engineers Challenge Reiniervan Willigen

Veertig basisscholen (groep 7-8) strijden in deze wedstrijd tegen elkaar om wie de snelste, meest innovatieve solarwagen van Lego gaat bouwen. Een compleet lespakket bereidt de kinderen in zes weken voor op de finaledag die op 21 november plaatsheeft.

Twente Branding, Saxion en Universiteit Twente organiseren de wedstrijd in samenwerking met een aantal sponsors als Boeing en LEGO Education/Heutink. Een belangrijk onderdeel van het project is om te proberen kinderen enthousiast te maken en te interesseren voor wetenschap en technologie. „De juf die voor de klas staat heeft vaak geen interesse in techniek, daarom zijn wij hier”, vertelt Arjan van Basten, een van de organisatoren.

Solar Team Twente

Bij de aftrap werd via een webcamverbinding een interview afgenomen met het Solar Team Twente dat in oktober meedoet aan ‘The World Solar Challenge’ in Australië. De kinderen mochten vragen stellen. Aan het eind kreeg elk groepje een lespakket met daarin de Lego. De winnaars krijgen een innovatieworkshop in het techniekmuseum, een bezoek aan Lego education Innovation of wetenschappers voor de klas.

Foto: Reinier van Willigen