Advertorial van MKB Amsterdam

Advertorial Regio

MKB-Amsterdam op de bres voor Suzy Wong

,,Wij zijn een belangenbehartiger voor ondernemers en dat is hard nodig. Sluit je je niet aan, dan komen deze belangen echt in het gedrang.” Woorden die Bart Drenth van MKB-Amsterdam niet genoeg kan benadrukken. En de voorzitter voegt de daad bij het woord.

Robbert Daalder | Foto: Marco Bakker 13 november 2018

MKB Amsterdam Bart Drenth

Met een eigen onderneming in advies rond fusies, splitsingen en reorganisaties zit de agenda van Drenth al aardig vol. Toch ruimt de bevlogen Amsterdammer graag nog wat extra tijd in voor MKB-Amsterdam. ,,Ik noem dit wel eens mijn duurste hobby. Maakt verder niet uit, want ik bemoei me graag met van alles en nog wat. In dit geval kan ik een belangrijke groep mensen vertegenwoordigen en het is ook nog eens dankbaar werk.”

Te weinig dagen

Wie met de voorzitter aan tafel zit, merkt direct dat zeven dagen in zijn week er eigenlijk te weinig zijn. Het parkeerprobleem binnen de metropool Amsterdam, het tekort aan woningen, de problematiek op de arbeidsmarkt, muizen en ratten in de binnenstad; het liefst rekent hij overal zo snel mogelijk mee af.

,,Veiligheid. Nog zo’n belangrijk thema. Bij cocktailbar Suzy Wong in de Korte Leidsedwarsstraat zijn dit jaar tot twee keer aan toe granaten aan de deur gehangen. In plaats van de gedupeerde ondernemer te steunen, verplicht de gemeente Suzy Wong de deuren voor twee maanden te sluiten. Men is daar in totaal dus vier maanden omzet misgelopen terwijl de rekening voor de terrasvergunning gewoon op de mat viel. Dat is echt niet oké.”

Voldoening

Drenth richtte zich middels een brief tot burgemeester Femke Halsema. ,,Ik heb haar gemeld dat dit beleid moet veranderen. Dat er camera’s in de straat moeten komen en de ondernemer juist moet worden gecompenseerd. Zoals het nu gaat, speelt ze criminelen in de kaart. Gelukkig ziet ze dat zelf ook in en liet ze mij weten het beleid aan te zullen passen. Ja, dat geeft voldoening.”

Naast het op de bres springen voor ondernemers, fungeert MKB-Amsterdam ook als netwerkvereniging. Drenth is blij met de huidige vijfduizend leden, maar ziet dat aantal graag nog verder toenemen. ,,Tien jaar geleden hebben wij ons aangesloten bij MKB-Nederland waardoor we nog sterker zijn komen te staan. Toch verwelkomen we graag nog veel meer leden om een nog harder geluid te laten horen. Daar betaalt men 260 euro per jaar voor en daar krijgen ze ontzettend veel voor terug.”

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met MKB-Amsterdam. Vragen voor of meer informatie over? www.mkb-amsterdam.nl