Advertorial van Pack

Advertorial Regio

Personeel in je zaak is met Pack vandaag nog geregeld

Een krappe arbeidsmarkt, een groeiende vraag naar on-demand-diensten en de behoefte van ondernemers om ad hoc aan extra personeel te komen. Dat alles resulteerde in de job community Pack. “Ons platform is de nieuwe standaard voor het inhuren van flexibel personeel.”

Tekst: Christine Spanjaard | Foto: Marco Bakker 12 juni 2018

Karlijn Mutsaers pack

Pack wil met het platform de markt openbreken door aanbieders en werkzoekenden direct en transparant met elkaar in contact te brengen”, vertelt Karlijn Mutsaerts, een van de initiatiefnemers van Pack. Onder haar verantwoordelijkheid groeide het idee in een jaar tijd uit tot een platform waar dagelijks succesvolle matches tussen studenten en werkgevers gerealiseerd worden.

On-demand

“Pack speelt in op de trend dat we steeds meer richting een on-demand-economie gaan”, vertelt Mutsaerts. “Services als Uber en Deliveroo hebben ons leven een stuk makkelijker gemaakt. Op steeds meer terreinen zie je dan ook een groeiende behoefte aan on-demand-diensten.” Dat ziet Mutsaerts ook op de arbeidsmarkt. “Vooral in de grote steden hebben bedrijven last van een chronisch tekort aan personeel. Ondernemers staan te springen om extra personeel dat direct aan de slag kan op de momenten dat het nodig is. Het liefst zien ze de klus binnen een dag of zelfs enkele uren geklaard worden. Dat is mogelijk met Pack.”

Wil je meer weten over de voordelen van online job community Pack en hoe jij snel aan flexibel personeel komt? Hier vind je meer informatie over Pack en kun je je gelijk inschrijven.

Studenten

Het is die behoefte vanuit de markt waar Pack op inspeelt. “April vorig jaar zijn we begonnen met een idee, inmiddels hebben we een platform met een flinke database van zowel studenten als werkgevers, die we dagelijks zien groeien”, vertelt Mutsaerts trots. Op basis van marktonderzoek is het platform in eerste instantie gericht op studentenwerk. “We hebben gekozen om te starten met studenten als doelgroep. Zij zijn digital native en on-demand is voor hen de norm.”

User experience

Het bouwen van het platform is gedaan op basis van user experience design. “Elke twee weken wordt het platform getest bij de gebruikers. Op deze manier speelt het platform direct in op de behoeften van de gebruikers. Zo hechten studenten bijvoorbeeld veel waarde aan werksfeer, meer nog dan aan salaris. Dat is bijvoorbeeld de reden dat werkgevers foto’s van de werklocatie kunnen toevoegen.”

Geen gedoe

Het gebruik van het platform is eenvoudig. Werkgevers kunnen in een eigen omgeving vacatures plaatsen, waar geïnteresseerden op kunnen reageren. “Of ze benaderen zelf kandidaten met geschikte profielen”, vertelt Mutsaerts. Communiceren met potentiële werknemers gaat snel en eenvoudig via een inbox, die vergelijkbaar is met WhatsApp. “Wie wil kan natuurlijk ook nog telefonisch of face-to-face contact opnemen met een kandidaat om te zien of er een klik is.” Als de match gevonden is, dan zorgt Pack voor alle administratie rompslomp. “Daarmee ontzorgen we werkgevers. Geen papierwerk, geen stress. Zo is het mogelijk om dezelfde dag nog flexibel personeel in je zaak te hebben staan.”

Nog sneller

Naarmate een ondernemer vaker gebruik maakt van personeelswerving via Pack, gaat het vinden van de juiste mensen nog sneller. “Je kunt als bedrijf een eigen poule van mensen samenstellen. Ben je tevreden over iemand, dan voeg je deze toe aan je sterrenteam. De volgende keer dat je personeel nodig hebt, benader je je ‘eigen’ mensen als eerste.”

Reviews en ratings

Zoals bij veel succesvolle online platforms is het beoordelingssysteem ook bij Pack een cruciale factor. Zo kunnen werkgevers en werknemers na afloop aangeven of ze tevreden zijn over elkaar. “Je bouwt als het ware je eigen reputatie op. Goede werknemers én werkgevers komen zo vanzelf bovendrijven. Dit maakt een toekomstige match nog makkelijker.”

Transparantie

Net als de werkwijze is ook het verdienmodel van Pack transparant. “Een werkgever bepaalt zelf het salaris voor het personeel. Voor de administratieve afhandeling berekenen wij een vergoeding van 22 procent over de kostprijs per uur.” Bij het plaatsen van een vacature worden de totale kosten op het scherm getoond. “Er zijn geen verdere verborgen kosten. Pas als je iemand aanneemt, ga je betalen. Op die manier kunnen werkgevers het platform dus vrijblijvend uitproberen.”

Regio Amsterdam

Momenteel is het platform alleen in Amsterdam te gebruiken, maar daar komt volgens Mutsaerts snel verandering in. “Nu het platform goed draait in Amsterdam, zal het niet lang duren voor we het ook in andere steden gaan uitrollen.”

Hetzelfde geldt voor de doelgroepen. Doorontwikkeling van het platform maakt dat het straks ook geschikt is om werkgevers aan andere doelgroepen te matchen dan alleen studenten. “Onze focus ligt nu op de huidige keuzes, en willen eerst deze doelgroepen zo goed mogelijk bedienen. Maar ik geloof zeker dat het mogelijk is om op termijn ook andere doelgroepen te bedienen via het platform. Zo zijn er ook veel hoogopgeleiden die niet dertig jaar voor dezelfde werkgever willen werken, maar hun carrière zelf in de hand willen houden met korte gigs. Daar zie ik mooie mogelijkheden voor Pack.”

Er zijn geen verdere verborgen kosten. Pas als je iemand aanneemt, ga je betalen. Op die manier kunnen werkgevers het platform dus vrijblijvend uitproberen

Karlijn Mutsaerts, een van de initiatiefnemers van Pack