Nieuws Regio

Zo gaan deze piepjonge ondernemers van zolderkamer naar 'Quote' in 1 jaar

Ze staan nog niet in de befaamde Quote 500. En een Rolex hebben ze ook nog niet. "Nee, daar zijn we veel te nuchter voor, dat is niks voor ons", zeggen ze in Tubantia. Maar Max van Marle en Stijn Dierink uit Almelo, allebei 17 jaar, stonden afgelopen week wel in de 'Quote'.

ANGELIQUE KUNST | Foto: CEES ELZENGA 12 juni 2018

STAX Social Media Stijn Dierink Maxvan Marle

Ruim een jaar geleden zaten de jongens in de rechtbank in Almelo om handlichting te vragen: speciale toestemming voor minderjarigen om een eigen bedrijf te mogen beginnen.

Hun Instagram-accounts over food, reizen en luxe leven waren zo succesvol (honderdduizenden volgers per thema) dat de Belastingdienst het geen hobby meer vond.

Lees ook: Dit zijn de rijkste jonge ondernemers van Nederland

Met hun STAX Social Media haalden ze vervolgens de ene na de andere klant binnen. En maakten ze succesvolle bedrijfsgerichte accounts op Instagram, Facebook, Twitter en Linkedin.

Dat viel ook ondernemersplatform Sprout op. Dat nam het duo op in de lijst '25 onder 25': de 25 meest veelbelovende ondernemers onder de 25 jaar. En zo kwam Quote ze op het spoor.

Proefwerkweek

Max: "Ze mailden of ze ons mochten interviewen. Dat was in een proefwerkweek. We hadden het eigenlijk veel te druk met leren, maar we hebben het telefonisch gedaan. Ze vonden het hartstikke leuk wat wij doen."

Lees ook: 39 inspirerende quotes van ondernemers

En dat de naam van Quote invloed heeft, merkten ze ook meteen. "We hebben heel veel reacties gekregen van bedrijven die klant bij ons willen worden. Dus daar worden we nog wel druk mee."

Niet dat ze dat erg vinden: hun eindexamen vwo zit erop en ze hebben een heel lange vakantie voor de boeg voordat ze gaan studeren. Allebei International Business Administration op de UT. Maar voor die tijd eerst nog even een maandje naar Thailand. Dat klinkt dan wel weer als een vakantie van een succesvolle ondernemer. "Nee hoor", vindt Max. "We gaan met vrienden en die werken gewoon in een supermarkt. Dus daar kun je het ook mee verdienen."

Toekomst

Ze zijn van plan om hun onderneming tijdens hun studie te blijven draaien.

En wanneer bereiken ze dan de 'rijkenlijst', de Quote 500? Stijn lacht. "Over twee jaar. Nee, grapje. We houden er een goed zakcentje aan over, maar het kost ook veel tijd. Dus we zien wel hoe het loopt."

We houden er een goed zakcentje aan over, maar het kost ook veel tijd. Dus we zien wel hoe het loopt

Stijn Dierink