Nieuws Regio

Twentse vacaturebank telt meer dan duizend vacatures voor hogeropgeleiden

Van onze redactie 13 augustus 2015

Vacature thinkstock

De Twentse vacaturebank twente.com/vacatures telt vanaf nu meer dan duizend vacatures en heeft een kritische massa overschreden. „Dat komt doordat Twentse bedrijven meer hoogopgeleiden vragen en doordat we nu vrijwel alle openbare vacatures in onze databank hebben”, zegt projectleider Jan Noltes van Twente Branding. We zien duidelijk dat hierdoor het bezoekersaantal stijgt. Maandelijks neuzen nu 35.000 mensen in onze vacaturebank, tegen vorig jaar 10.000.”

Career Center Twente

Twente Branding nam de vacaturebank begin vorig jaar over van het toenmalige Career Center Twente. Noltes: „Eerst lieten we bedrijven betalen voor de vermelding en bleef het aantal banen erop beperkt tot twintig. Later hebben we besloten alles erop te zetten om Twente als regio voor met name technisch talent beter te profileren. Dat werkt, want hoogopgeleiden komen niet alleen voor die ene baan naar Twente. Als ze weten dat ze straks van bijvoorbeeld Thales kunnen switchen naar Vredestein of Demcon, maak je de verhuizing veel aanlokkelijker.”

Bedrijven hoeven hun vacatures alleen maar op hun eigen website of bij andere vacaturesites te zetten, want de zoekmachines van Twente Branding pikt ze er dan uit en zet ze op de vacaturebank. Twintig procent van de bezoekers op de site komt uit het buitenland en daarom staan veel vacatures er in het Engels op. Noltes: „We merken het heel goed als ze in Amerika wakker worden. Dan stijgen de bezoeken van de Engelstalige vacatures.”

Twente Branding overweegt het aantal diensten via de site te gaan uitbreiden. Zoals wellicht baankansen voor partners van de hogeropgeleiden.