Advertorial van S-Kwadraat

Advertorial Regio

Al tien jaar aandacht voor zelfvertrouwen en uitstraling

'Klein van stuk, vurig rood haar, pittig maar met een warme persoonlijkheid', zo introduceert Simone Tiehatten zichzelf. Deze zomer bestaat het bedrijf van de Enschedese imagostylist, S-Kwadraat, tien jaar. Ze zag talloze garderobes, al kijkt ze 'vooral naar de mensen zelf': ,,ik werk van binnen naar buiten."

Esther Reinders 20 september 2018

Simone S Kwadraat imagostylist

In haar studio is geen spiegel te zien. Die komt pas in tweede instantie aan bod: ,,Eerst wil ik iemand goed leren kennen, zodat ik het karakter en de behoefte van de klant in enkele kernwoorden kan samenvatten. Daarmee gaan we aan de slag." Ze geeft bijvoorbeeld een kleur-advies of ze onderzoekt de bestaande garderobe om te kijken wat er al is en wat er nog nodig is. Als de klant wil, gaat ze mee shoppen. Anders verwijst ze door naar geschikte winkels en online stores.

Eigenheid

De Enschedese is deze zomer tien jaar ondernemer en dat heeft haar veel gebracht. ,,Ik heb veel geleerd en ik heb dingen gedaan waarvan ik nooit had gedacht ze ooit te doen." Eén van die dingen is crowdfunding voor het project GewoonIK waarmee ze jonge meiden van 11 tot 15 jaar helpt een positiever zelfbeeld te krijgen. Met een team van nog drie professionals verzorgt ze workshops om de jeugd bewust te maken van zichzelf en minder gevoelig voor groepsgedrag. Want, zegt ze vol vuur: ,,Iedereen is uniek!" Dat geldt ook voor haar reguliere klanten. ,,Vaak is er sprake van een verandering, zoals extreem gewichtsverlies, een zwangerschap of een nieuwe functie. Mijn coaching is het tot uiting laten komen van eigenheid. Een outfit die je unieke persoonlijkheid recht doet, vergroot het zelfvertrouwen."

Simone werkte voorheen in een modezaak waar ze kennis maakte met imagostyling. Ze verdiepte zich erin en volgde diverse trainingen. In 2008 koos zij bewust voor het ondernemerschap en specialiseerde zich in dit vakgebied. Als imagostylist combineerde zij die kennis met oprechte aandacht voor de klant: ,,Als ik iemand wil laten stralen op een bruiloft of presentatie, dan moet ik diegene echt kennen. Het is geen kwestie van simpelweg het mooiste pak of die hippe jurk laten aantrekken. Je zoekt het kledingstuk en de accessoires die passen bij de persoon. Dan geeft het voldoening en leidt het tot een dankbare reactie."

Twijfelen

Hoewel de imagostylist heel goed weet wat haarzelf mooi staat, werd ze laatst toch verrast door haar partner. ,,Hij trok een jurk voor mij uit het winkelrek en die stond verrassend goed!" Dan geeft ze met een knipoog toe dat ze zelf soms ook kan twijfelen: ,,Ja, ook ik kan onzeker zijn over de juiste outfit voor een gelegenheid. Dat overkomt mij ook weleens."

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met S-Kwadraat. Voor vragen: s-kwadraat.com

In tien jaar heb ik veel geleerd en heb ik dingen gedaan waarvan ik nooit had gedacht ze ooit te doen