Bonus - Wat is de Sleutel tot Succes van Picnic, Vedder&Vedder en Just Eat Takeaway? Hoogleraar Justin Jansen analyseert

Kijk mee achter de schermen bij de succesvolle bedrijven Picnic, Vedder&Vedder en Just Eat Takeaway. In deze bonusuitzending van de succesvolle serie Sleutel tot Succes gaat hoogleraar Justin Jansen samen met host Hannelore Zwitserlood op zoek naar die ene 'Sleutel tot Succes'.

Dit is de Sleutel tot Succes

Een niet te willen missen blik achter de schermen van de meest succesvolle en innovatieve bedrijven van Nederland, verteld door topondernemers zelf en met Hannelore Zwitserlood als host: dat is Sleutel tot Succes, de nieuwe podcast serie van De Ondernemer en Topcast Media.

Iedere dinsdag verschijnt er een nieuwe aflevering. Volg de podcast en blijf automatisch op de hoogte van nieuwe afleveringen.

Afl. 1 - Hoe Michiel Muller met online supermarkt Picnic stad voor stad blijft veroveren (ook over de grens)

Dit is de eerste aflevering van de nieuwe podcastserie Sleutel tot Succes. Kijk door het sleutelgat en zie hoe online supermarkt Picnic vanuit Amersfoort vliegensvlug groeide. Stad voor stad, als een olievlek over ons land. Topman Michiel Muller legt haarfijn uit hoe je slim groeit met je onderneming na de eerste stappen. Welke tools zet je in en hoe bouw je aan een effectief ecosysteem met de juiste bezorgauto’s, distributiecentra en technologie, zodat de groei niet stokt? Hannelore Zwitserlood neemt je mee.

Afl. 2 - Zo krijgen broers Carlier de hele wereld op de elektrische VanMoof-fiets

Het succes van het e-bikemerk VanMoof klinkt bijna als een jongensboek. Een boek dat ooit begon in een creatief gezin in de Achterhoek. Eerste hoofdstuk van het verhaal: sleutelen aan brommers in een eigen werkplaats. Anno 2021 staan de broers Ties en Taco Carlier aan het hoofd van een wereldwijd fietsimperium. Taco vertelt in Sleutel tot Succes over de lange weg naar waar het bedrijf nu staat. Een weg met enkele hobbels, echter met de vering van de ondernemers blijkt niets mis. Hannelore Zwitserlood neemt je mee.

Afl. 3 - Tony's Chocolonely, het chocoladebedrijf met de slaafvrije missie

In deze aflevering neemt de Willy Wonka van Nederland, Henk Jan Beltman (Chief Chocolate Officer van Tony’s Chocolonely) je mee in de wereld van de chocoladerepen. Hij vertelt over zijn route naar slaafvrije chocolade, de internationale plannen, winstgevendheid en hij legt uit wat 'Tony's Open Chain' inhoudt. Wat voor samenwerkingen heeft het bedrijf eigenlijk en wie koopt het vaakst Tony’s producten? Antwoord op deze vragen, en nog vele anderen, krijg je door het beluisteren van deze podcast.

Afl. 4 - Corendon: van klein reisbureautje tot vakantiegigant

Hoe een klein reisbureau met alleen een fax en een bescheiden bureautje uitgroeide tot het grote Corendon van nu. Een internationaal topbedrijf met meer dan 50 reisbestemmingen, een eigen vliegmaatschappij en hotels. Geluk, lef of doorzettingsvermogen? Wat is de sleutel volgens oprichter Atilay Uslu? Je hoort het in 'Sleutel tot Succes'.

Afl. 5 - Sieradentweeling Vedder & Vedder: 'Duizend keer keer tegen elkaar gezegd: we kappen er mee'

Waar het begon met workshops sieraden maken, staat er zes jaar later een online sieradenimperium. En dat met meer dan 70 werknemers, eigen atelier, tv-serie en internationale marketingcampagnes. 'We hebben duizend keer tegen elkaar gezegd: we kappen ermee. Maar toch, toch gingen we weer door, overtuigden we elkaar.' Een openhartige sieradentweeling Anne en Esther Vedder over hun 'Sleutel tot Succes'.

Afl. 6 - A fish named Fred - waarom mannen over de hele wereld de kleding van Rob Schalker dragen

In de tien jaar dat A fish named Fred bestaat werd het van een kleurrijke, vrolijke kledinglijn een internationale lifestyle brand. Verkrijgbaar in meer dan dertig landen, te zien in populaire Amerikaanse tv-series, omarmd door tal van bekende mensen, wereldwijd nu gedragen door veel, heel veel mannen. Hoe heeft Rob Schalker dit imperium op weten te zetten, wat is dus zíjn Sleutel tot Succes?

Afl. 7 - Het lange shirts-succes van Girav: "Vijf kledingmaten voor acht miljard mensen. Da's heel raar toch?"

Girav. Met een V. Shirts in zeventien maten, voor lange mannen. Hoe de kredietcrisis, ontslagrondes, een romantische ontmoeting en gezonde dosis eigenwijsheid resulteerden in dé oplossing voor een stevig gat in de kledingmarkt.

Afl. 8 - Bas Smit: "Laatst vroeg iemand: wat is je functie? Mijn functie... Ik ben Bas Smit. Ik sta de hele dag aan"

Bas Smit. Multi-ondernemer. Samen met zijn vrouw Nicolette van Dam heeft hij tientallen, de meest uiteenlopende bedrijven op zijn naam staan. En hij ís zijn eigen merk. Over het zien van nieuwe kansen: ,,Denk na over wat je zelf mist en je hebt een businesscase, zegt Richard Branson altijd. En dat is ook zo." Van Beursplein 5 tot aan vastgoed en zijn Amerikaanse benadering van Instagram: Hannelore Zwitserlood neemt je mee in het avontuur van Bas Smit.

Afl. 9 - De naam is Groen. Jitse Groen. De grootste maaltijdbezorger van de westerse wereld.

In 1999 programmeerde hij een pizzabestelsite in zijn studentenkamer in elkaar, waar later Thuisbezorgd.nl uit ontstond. Anno nu runt Jitse Groen de grootste maaltijdbezorger van de westerse wereld. Just Eat Takeaway.com bediend - letterlijk, in dit geval - samen met Grubhub ruim 70 miljoen klanten. Over die sleutel tot succes, over die exponentiële, zelfs explosieve groei, dertig boeiende luisterminuten.

Sleutel tot Succes, de podcast

Een niet te willen missen blik achter de schermen van de meest succesvolle en innovatieve bedrijven van Nederland, vertelt door topondernemers zelf en met Hannelore Zwitserlood als host: dat is Sleutel tot Succes, de nieuwe podcast serie van De Ondernemer en Topcast Media.

Waar is Sleutel tot Succes te beluisteren?

Luister via SpotifyLuister via Apple PodcastsLuister via Google Podcasts

Of bekijk alle podcastkanalen via deze smartlink