Nieuws #supportondernemers

WieZetJijOpEen.nu: ook Seepje en Naïf roepen op tot sociaal werkgeverschap

Behalve partijen als Unilever en Mollie hebben zich verschillende impactpartijen aangesloten bij WieZetJijOpEen.nu. Het nieuwe open platform roept op tot solidair werkgeverschap. Onder meer zeepmaker Seepje, het circulaire jeansmerk MUD Jeans en huidverzorgingsmiddelproducent Naïf behoren tot de eerste honderd partijen zich hebben aangesloten. Het initiatief van hypotheekadviesketen Viisi wordt ondersteund door onderzoeks- en adviesbureau Great Place To Work.

Van onze redactie 24 april 2020

Jasper Gabriëlse Seepje

Jasper Gabriëlse, mede-oprichter Seepje. ,,We communiceren zo open mogelijk.'' Foto: Daniella van Bergen

De multinationals Unilever, Cisco, Orange Business Services en Salesforce, maar ook mkb-bedrijven als payment serviceprovider Mollie, trainingsplatform Springest en marketingbureau Keytoe hebben zich aangesloten bij WieZetJijOpEen.nu. De missie van de initiatiefnemers kan echter vooral rekenen op steun van impactpartijen.

Lees ook: Wat als jij minister-president zou zijn?

Seepje: juist nu samen oplossing zoeken

,,Wanneer je jouw teamleden op één zet, presteren zij beter en verwezenlijk je samen doelen. Juist nu moet je op elkaar kunnen rekenen en samen oplossingen zoeken”, zegt Jasper Gabriëlse, mede-oprichter van Seepje. ,,We communiceren zo open mogelijk, bijvoorbeeld over hoe het gaat met Seepje als bedrijf.”

Door de stijgende vraag naar hygiëneproducten is er geen sprake van een omzetdaling bij het bedrijf. Gabriëlse: ,,Maar natuurlijk zijn er wel uitdagingen voor het team, zowel werkgerelateerd als privé. We proberen het zo aangenaam mogelijk te maken, door bijvoorbeeld kantoorbenodigdheden op kosten van Seepje aan te laten schaffen. Werknemers die kinderen thuis hebben zitten, die aandacht en onderwijs nodig hebben, komen we tegemoet met flexibele werktijden.”

Naïf: bellen en Zoomen

Net als Seepje en verschillende andere impactpartijen voelt Naïf zich verwant met de visie van de initiatiefnemers. ,,Zonder onze werknemers géén Naïf”, zegt Sjoerd Trompetter, oprichter van de producent van huidverzorgingsproducten die vriendelijk zijn voor huid en milieu. Als werkgever probeert hij zijn medewerkers zo goed mogelijk te ondersteunen in deze lastige tijd. ,,We bellen en Zoomen veel om te kijken hoe het met iedereen gaat. Bovendien geven we elkaar de ruimte om iedereen er doorheen te trekken.”

''Uiteindelijk gaat het erom anderen te behandelen zoals je zelf behandeld wilt worden. Dit geldt niet alleen werknemers maar ook voor toeleveranciers, klanten en andere businesspartners''

Tom van der Lubbe, co-founder Viisi

Great Place to Work

Bedrijven en organisaties die passen op dit platform mogen zichzelf of elkaar aanmelden. Dit kan via de website zelf. Artikelen over de deelnemende bedrijven die in de pers zijn verschenen, krijgen een plekje op de site zodat men elkaar kan inspireren en motiveren. ,,Deze werkgevers kiezen heel bewust voor een people-first-strategie”, zegt René Brouwers, directeur van Great Place To Work. ,,Dat is de slimste strategie die je nu kunt voeren en die op de lange termijn het meeste oplevert. Geweldig te zien en bovenal complimenten voor hun lef hierin.”

Negatieve aandacht

Tom van der Lubbe, co-founder van Viisi, is van mening dat er teveel aandacht gaat naar negatieve berichtgeving tijdens de coronacrisis. ,,Samen roepen we op tot meer solidariteit, uiteindelijk gaat het erom anderen te behandelen zoals je zelf behandeld wilt worden. Dit geldt niet alleen werknemers maar ook voor toeleveranciers, klanten en andere businesspartners.”

Alles over, voor én door ondernemers in je mailbox.

Ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief met inspirerende ondernemersverhalen en informatieve artikelen.