Nieuws Zzp

Startup opent flexibele studio's voor zelfstandige haarstylisten en beautyprofessionals

The Gallery Salon Studios van ondernemers Camiel Crain en Luuk van Wijmen zijn geopend. De eerste locatie in Rotterdam met honderden vierkante meter aan ruimte is een feit. De startup biedt volledig uitgeruste salon studio's aan voor zelfstandige haarstylisten en beautyprofessionals.

De Ondernemer/AD 3 maart 2020

Laatste update: 3 maart 2020 11:30

Camiel luuk gallery rotterdam startups

Camiel Crain (rechts) en Luuk van Wijmen bieden flexibele werkplekken voor zelfstandige kappers en beautyprofessionals. Foto: The Gallery Salon Studios

The Gallery Salon Studios biedt zelfstandige haarstylisten en beautyprofessionals een eigen salon die van alle faciliteiten is voorzien. Professionals, door de ondernemers 'members' genoemd, bepalen wanneer ze werken, met welke producten ze werken en verkopen, en hun eigen tarieven. Daarnaast profiteren ze van een netwerk van andere ondernemende beauty professionals en een kalender met events, inspiratiesessies en trainingen.

Procter & Gamble en Unilever

De initiatiefnemers, Rotterdammer Camiel Crain (36) en de 34-jarige Luuk van Wijmen uit Breda, hebben een achtergrond bij respectievelijk Procter & Gamble en Unilever, maar zijn voor zichzelf begonnen. Beroepsmatig spraken ze geregeld met kappers en al snel begrepen ze dat ‘de wens van iedere kapper is om een eigen salon te beginnen’.

''Je moet een goede plek vinden en je moet de eventuele verbouwing kunnen organiseren én bekostigen''

Luuk van Wijmen, The Gallery Salon Studios

,,Maar dat is een grote kluif’’, legde Van Wijmen eerder aan het AD uit. ,,Je moet een goede plek vinden en je moet de eventuele verbouwing kunnen organiseren én bekostigen. Daarbij moet je het aandurven om een huurcontract voor bijvoorbeeld vijf jaar aan te gaan, want dat willen verhuurders vaak.’’ Het duo zag veel mensen die vaktechnisch klaar zijn voor een eigen salon, maar die de rest als een enorme drempel ervaren. ,,Hierdoor werken veel kappers in loondienst voor een laag salaris, terwijl ze wel veel omzet draaien.’’

Ook naar Amsterdam?

In navolging van het wereldwijde succes van aanbieders van flexibele kantoorruimte, is het concept van salon studio's in de Verenigde Staten een bekend fenomeen geworden. De markt groeit daar jaarlijks met 15 procent en de belangrijkste spelers uit de VS, breiden inmiddels uit naar andere landen.

Lees ook: Bedrijven verkiezen luxe boven kosten als het gaat om flexplekken

De ondernemers zitten niet stil. Nu de eerste officiële locatie vlakbij het Beursplein in het centrum van Rotterdam geopend is, wordt er ook voorzichtig vooruitgekeken naar de opening van een filiaal in onder andere Amsterdam.

Alles over, voor én door ondernemers in je mailbox.

Ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief met inspirerende ondernemersverhalen en informatieve artikelen.