Ondernemingsplan schrijven

Gepubliceerd: 15 april 2011 10:19
Update: 7 februari 2014 12:37

Een succesvolle onderneming start met het schrijven van een ondernemersplan. Een ondernemingsplan is vaak een vereiste als je het startkapitaal wilt lenen bij een bank. En het heeft ook veel voordelen voor jezelf.

Door het schrijven van een ondernemingsplan kun je de ideeën die je in je hoofd hebt op papier zetten. Je bedrijfsplan krijgt vorm én je ziet of jouw idee levensvatbaar is. Daarnaast kun je tijdens het schrijven nog meer ideeën krijgen om je bedrijfsplan tot een succes te maken.

Financieel plan

Een financieel plan is een onderdeel van het ondernemersplan. Hierin vermeld je hoe hoog het startkapitaal is dat je nodig hebt en hoe je dit bedrag gaat financieren. Ga je geld lenen bij een bank of bij familie? Of heb je zelf spaargeld dat je gaat investeren? En niet onbelangrijk: In het financieringsplan wordt ook berekend hoe snel je de investeringen terugverdient.

Ondernemer zijn
In een ondernemingsplan komen het bedrijfsidee, de producten en het marketingplan aan bod, maar ook hoe jij jezelf als ondernemer ziet. Wat zijn je sterke punten en op welk vlak moet je jezelf nog verbeteren. Dit wordt vaak onderschat, maar naast het idee en de producten ben je zelf het belangrijkste onderdeel van je onderneming. Een bank zal dan ook veel waarde hechten aan jouw ondernemerskwaliteiten. Onderschat dit dus niet en laat je kwaliteiten voldoende terugkomen in je ondernemersplan.

Na de start
Ook na de start van je bedrijf heeft het ondernemingsplan nog een functie. Het dient als leidraad om de weg te volgen die jij voor je bedrijf hebt uitgestippeld. Het houdt je op het goede pad en zorgt ervoor dat je de kern van je onderneming niet uit het oog verliest.

Goede start

Een ondernemingsplan schrijven lijkt vaak moeilijker dan het is. Om je op weg te helpen staat er op Tuxx.nl een voorbeeld van een ondernemingsplan én een sjabloon dat je gratis kunt downloaden. In het sjabloon worden per onderdeel vragen gesteld over jouw bedrijfsplannen. Door middel van het beantwoorden van de vragen schrijf je een duidelijk en compleet ondernemingsplan, eenvoudiger kan niet!

Maak je plannen concreet en begin vandaag nog met het schrijven van jouw ondernemingsplan!

 

Ondernemingsplan voorbeeld

Ondernemingsplan Word sjabloon

Financieringsplan Excel sjabloon

 

Aanmelden nieuwsbrief

E-mail
Voornaam
Achternaam


Verstuur

 
  Plaats dit bericht op Twitter Voeg dit bericht toe aan NuJij.nl Voeg dit bericht toe aan linkedin.com Voeg dit bericht toe aan facebook.com Reageer Stuur dit bericht door per email Stuur door Druk deze pagina af op je printer Print  

Meest gelezen kennis

 • 'Dan zijn we uitgepraat'

  DeOndernemer

  'Dan zijn we uitgepraat'
  1 oktober 2015, 06:21
  "Ik heb erover nagedacht en wil genoegen nemen met 4.800 euro." Het blijft even stil aan de andere kant van de lijn. Linda ergert zich. Wat heeft ze gisteren nou gezegd? 4.500 euro is het maximum. Welk deel van nee begrijpt hij niet?

 • Waarom bestuurders moeten fietsen

  DeOndernemer

  Waarom bazen moeten fietsen
  2 oktober 2015, 06:17
  Wat doe je als financiële instelling als je een plas op de weg ziet? Als eerste stap je direct af. Je zet je fiets weg. In feite is besturen te vergelijken met fietsen; bij elke pedaalslag, bij elke stuurbeweging pas je de planning aan en je komt doorgaans aan waar je wilt zijn.

 • Nederland corrupter dan je denkt

  DeOndernemer

  Nederland corrupter dan je denkt
  2 oktober 2015, 07:50
  Nederlanders denken dat corruptie in ons land weinig voorkomt. Tegelijkertijd stapelen de schandalen zich op. Promovendus Jacqueline Bos concludeert dat de definitie van corruptie vaag is, de regelgeving erg zacht en dat harde regelgeving en concrete sancties op alle niveaus worden geschuwd.

Meer nieuws kennis

Volgend bericht >

Reageer op dit artikel:  

Reageer Door: convertmxf, 13 sep 2015 14:36
How to play mxf videos on Windows PC & Mac OS? to download mxf converter software app ,convert p2 mxf files from your camcorder. convert mxf files to avi mp4 mov mkv or p2 converter Max

Reageer Door: markzimblem, 09 sep 2015 15:17
hoewel in dat artikel niets u neer informatie over reizen schrijven, maar ik wil beslist beetje betreffende informatie met betrekking tot het toerisme te geven door middel van beslist informatie voor Wisata Pulau Tidung, echter dat zijn niet louter omdat ik ben tevens van plan om toeristische informatie te delen door middel betreffende artikelen die ik heb gemaakt en geef de een titel Paket Pulau Pari hopelijk toeristische aankondiging is nuttig om jij alles

Reageer Door: paijemovic, 25 aug 2015 16:12
Absolutely a very good article. It contains various information at once. Click this recommended jasa seo murah in case you need some assistant.

Reageer Door: nancysjpr, 27 jul 2015 10:58
Thanks for sharing. Best Whatsapp Status

Reageer Door: ambikajaiswal81, 25 jul 2015 19:25