Ondernemingsplan schrijven

Gepubliceerd: 15 april 2011 10:19
Update: 7 februari 2014 12:37

Een succesvolle onderneming start met het schrijven van een ondernemersplan. Een ondernemingsplan is vaak een vereiste als je het startkapitaal wilt lenen bij een bank. En het heeft ook veel voordelen voor jezelf.

Door het schrijven van een ondernemingsplan kun je de ideeën die je in je hoofd hebt op papier zetten. Je bedrijfsplan krijgt vorm én je ziet of jouw idee levensvatbaar is. Daarnaast kun je tijdens het schrijven nog meer ideeën krijgen om je bedrijfsplan tot een succes te maken.

Financieel plan

Een financieel plan is een onderdeel van het ondernemersplan. Hierin vermeld je hoe hoog het startkapitaal is dat je nodig hebt en hoe je dit bedrag gaat financieren. Ga je geld lenen bij een bank of bij familie? Of heb je zelf spaargeld dat je gaat investeren? En niet onbelangrijk: In het financieringsplan wordt ook berekend hoe snel je de investeringen terugverdient.

Ondernemer zijn
In een ondernemingsplan komen het bedrijfsidee, de producten en het marketingplan aan bod, maar ook hoe jij jezelf als ondernemer ziet. Wat zijn je sterke punten en op welk vlak moet je jezelf nog verbeteren. Dit wordt vaak onderschat, maar naast het idee en de producten ben je zelf het belangrijkste onderdeel van je onderneming. Een bank zal dan ook veel waarde hechten aan jouw ondernemerskwaliteiten. Onderschat dit dus niet en laat je kwaliteiten voldoende terugkomen in je ondernemersplan.

Na de start
Ook na de start van je bedrijf heeft het ondernemingsplan nog een functie. Het dient als leidraad om de weg te volgen die jij voor je bedrijf hebt uitgestippeld. Het houdt je op het goede pad en zorgt ervoor dat je de kern van je onderneming niet uit het oog verliest.

Goede start

Een ondernemingsplan schrijven lijkt vaak moeilijker dan het is. Om je op weg te helpen staat er op Tuxx.nl een voorbeeld van een ondernemingsplan én een sjabloon dat je gratis kunt downloaden. In het sjabloon worden per onderdeel vragen gesteld over jouw bedrijfsplannen. Door middel van het beantwoorden van de vragen schrijf je een duidelijk en compleet ondernemingsplan, eenvoudiger kan niet!

Maak je plannen concreet en begin vandaag nog met het schrijven van jouw ondernemingsplan!

 

Ondernemingsplan voorbeeld

Ondernemingsplan Word sjabloon

Financieringsplan Excel sjabloon

 

Aanmelden nieuwsbrief

E-mail
Voornaam
Achternaam


Verstuur

 
  Plaats dit bericht op Twitter Voeg dit bericht toe aan NuJij.nl Voeg dit bericht toe aan linkedin.com Voeg dit bericht toe aan facebook.com Reageer Stuur dit bericht door per email Stuur door Druk deze pagina af op je printer Print  

Meest gelezen kennis

 • Aantal crowdfundingplatformen blijft stijgen

  DeOndernemer

  Crowdfundingplatformen populair
  23 uur geleden
  Het aantal Nederlandse crowdfundingplatformen waar investeerders terecht kunnen voor projecten met een financieel rendement blijft stijgen. Momenteel zijn er 37 crowdfundingplatformen geregistreerd. In januari 2015 waren dit er 27, een stijging van 37 procent in 8 maanden.

 • In welke auto rijdt de zzp'er?

  DeOndernemer

  In welke auto rijdt de zzp'er?
  Gisteren, 10:02
  Onder de 1.008.000 zzp’ers die Nederland kent, zijn de automerken Volvo (8,7 procent) en Volkswagen (7,4 procent) marktleider. Eén op de zeven zzp’ers (14,7 procent) is van plan komend jaar over te stappen naar een ander automerk. De lijstjes vind je hier.

 • Banenjacht start na zomer: Het roer moet om

  DeOndernemer

  Het roer moet om
  19 uur geleden
  Vakantie is een moment van bezinning. En in die periode blijkt werkend Nederland hun huidige levensloop vaak te overpeinzen. Vooral de vraag of men nog tevreden is met de huidige baan, spookt bij vakantiegangers door het hoofd.

Meer nieuws kennis

Volgend bericht >

Reageer op dit artikel:  

Reageer Door: paijemovic, 25 aug 2015 16:12
Absolutely a very good article. It contains various information at once. Click this recommended jasa seo murah in case you need some assistant.

Reageer Door: nancysjpr, 27 jul 2015 10:58
Thanks for sharing. Best Whatsapp Status

Reageer Door: ambikajaiswal81, 25 jul 2015 19:25

Reageer Door: ambikajaiswal81, 25 jul 2015 19:20