Ondernemingsplan schrijven

Gepubliceerd: 15 april 2011 10:19
Update: 7 februari 2014 12:37

Een succesvolle onderneming start met het schrijven van een ondernemersplan. Een ondernemingsplan is vaak een vereiste als je het startkapitaal wilt lenen bij een bank. En het heeft ook veel voordelen voor jezelf.

Door het schrijven van een ondernemingsplan kun je de ideeën die je in je hoofd hebt op papier zetten. Je bedrijfsplan krijgt vorm én je ziet of jouw idee levensvatbaar is. Daarnaast kun je tijdens het schrijven nog meer ideeën krijgen om je bedrijfsplan tot een succes te maken.

Financieel plan

Een financieel plan is een onderdeel van het ondernemersplan. Hierin vermeld je hoe hoog het startkapitaal is dat je nodig hebt en hoe je dit bedrag gaat financieren. Ga je geld lenen bij een bank of bij familie? Of heb je zelf spaargeld dat je gaat investeren? En niet onbelangrijk: In het financieringsplan wordt ook berekend hoe snel je de investeringen terugverdient.

Ondernemer zijn
In een ondernemingsplan komen het bedrijfsidee, de producten en het marketingplan aan bod, maar ook hoe jij jezelf als ondernemer ziet. Wat zijn je sterke punten en op welk vlak moet je jezelf nog verbeteren. Dit wordt vaak onderschat, maar naast het idee en de producten ben je zelf het belangrijkste onderdeel van je onderneming. Een bank zal dan ook veel waarde hechten aan jouw ondernemerskwaliteiten. Onderschat dit dus niet en laat je kwaliteiten voldoende terugkomen in je ondernemersplan.

Na de start
Ook na de start van je bedrijf heeft het ondernemingsplan nog een functie. Het dient als leidraad om de weg te volgen die jij voor je bedrijf hebt uitgestippeld. Het houdt je op het goede pad en zorgt ervoor dat je de kern van je onderneming niet uit het oog verliest.

Goede start

Een ondernemingsplan schrijven lijkt vaak moeilijker dan het is. Om je op weg te helpen staat er op Tuxx.nl een voorbeeld van een ondernemingsplan én een sjabloon dat je gratis kunt downloaden. In het sjabloon worden per onderdeel vragen gesteld over jouw bedrijfsplannen. Door middel van het beantwoorden van de vragen schrijf je een duidelijk en compleet ondernemingsplan, eenvoudiger kan niet!

Maak je plannen concreet en begin vandaag nog met het schrijven van jouw ondernemingsplan!

 

Ondernemingsplan voorbeeld

Ondernemingsplan Word sjabloon

Financieringsplan Excel sjabloon

 

Aanmelden nieuwsbrief

E-mail
Voornaam
Achternaam


Verstuur

 
  Plaats dit bericht op Twitter Voeg dit bericht toe aan NuJij.nl Voeg dit bericht toe aan linkedin.com Voeg dit bericht toe aan facebook.com Reageer Stuur dit bericht door per email Stuur door Druk deze pagina af op je printer Print  

 

Meest gelezen kennis

 • Zo krijgt een ZZP’er geld

  BC.nl

  Zo krijgt een ZZP’er geld
  16 oktober 2014, 10:41
  De meeste ZZP’ers werken als freelancers, en maken gebruik van een contractvorm waarbij een bedrijf of een individu zich verbindt om een prestatie te leveren voor een opdrachtgever. Dit biedt voordelen voor de opdrachtgever maar ook voor de ZZP’er.

 • Online reputatie ondernemers beschermd

  ANP

  Online reputatie beschermd
  17 oktober 2014, 10:59
  Ondernemers kunnen vanaf donderdag hun online reputatie beschermen. Het Netwerk Notarissen heeft hiervoor de socialemediaclausule gelanceerd. Zakelijke partners spreken af niet met modder te gaan gooien als het tot een breuk komt.

 • Stappenplan voor startende ZZP'ers: Ga niet over één nacht ijs

  DeOndernemer

  Ga niet over één nacht ijs
  8 uur geleden
  Loop je al een tijdje rond met het idee om voor jezelf te beginnen? Maar heb je geen idee hoe je dat moet aanpakken? Waar je op moet letten en hoe je nu van start moet gaan? Een overzicht van de te nemen stappen.

Meer nieuws kennis

Volgend bericht >

Reageer op dit artikel:  

Reageer Door: Ondernemingsplan, 18 jul 2014 11:10
Een eenvoudig stappenplan voor het maken van een ondernemingsplan kunt u vinden op: http://www.klavercreativecontrol.nl/bedrijfsadvies/ondernemingsplan/

Reageer Door: hargaandroidz, 03 jan 2014 04:32
I'm going to read this. I'll be sure to come back. thanks for sharing. and also This article gives the light in which we can observe the reality. this is very nice one and gives indepth information. thanks for this nice article . Harga Hp Samsung Harga Hp Android | Android Murah |Smartfren Andromax i2 | Smartfren Andromax G | OPPO N1 | Harga Samsung Galaxy s4Harga Hp SamsungHarga Hp SmartfrenHarga Hp Cross | Harga Google Nexus 5 | Harga Sony Xperia | Samsung Galaxy Ace 3 | Samsung Galaxy Star

 

Promotie