Nieuws Actueel

Arnhem jaagt op 25 nieuwe bedrijven

Ambtenaren van de gemeente Arnhem gaan de boer op om 25 nieuwe bedrijven naar de Gelderse hoofdstad te lokken. Dat bericht De Gelderlander.

HARRY VAN DER PLOEG 12 juli 2016

Arnhem 5

Bovendien worden de banden met zeker 100 ondernemingen die al in stad gevestigd zijn aangehaald. Dat kondigt wethouder Economische Zaken Ron König aan.

Nieuwkomers

König wijst erop dat de stad 14.000 bedrijven in huis heeft en dat een goede dienstverlening bedrijven uitnodigt tot investeren. Snel schakelen is van groot belang om werkgelegenheid te behouden en uit te breiden, zo betoogt de wethouder verder.

In de regio Arnhem groeit het aantal banen hoofdzakelijk door uitbreiding van bestaande bedrijven. Nieuwkomers van buiten Arnhem zorgen voor zo'n 10 procent van de groei van de werkgelegenheid. Dat moet beter, vindt de wethouder.

Rode loper

De gemeenteraad roept al jaren dat Arnhem meer moet doen voor het bedrijfsleven, bijvoorbeeld door de rode loper uit te rollen. Om te bekijken of dat ook lukt gaat de gemeente regelmatig peilen hoe tevreden ondernemers zijn over de dienstverlening van de gemeente en of ze zich comfortabel voelen in Arnhem.

Met 12 fte's aan ambtenaren op Economische Zaken belooft König jaarlijks minimaal 150 uitgebreide gesprekken aan te gaan met gevestigde bedrijven en met minimaal 500 ondernemers contact te onderhouden.