Nieuws Actueel

Bonden na ultimatum geen cao-akkoord met PostNL, binnenkort acties

Vakbonden BVPP en CNV hebben geen akkoord bereikt met PostNL over een nieuwe cao, ook al verliep woensdag een eerder gesteld ultimatum. De bonden bereiden daarom nu acties voor. Hoe die acties er precies uit komen te zien is nog niet duidelijk, daarover melden zij vrijdag meer. Wel zouden BVPP en CNV rekening houden met de uitspraak van de rechter die stakingsacties van vakbond FNV eerder deels verbood.

ANP 7 december 2022

ANP071222203 1

CNV en BVPP stelden vorige week een ultimatum dat woensdag verliep. De bonden eisten onder meer een structurele loonsverhoging van 7 procent en een afschaffing van de jeugdlonen. Ook moest er een ruimhartiger reiskostenregeling voor woon-werkverkeer komen.

FNV dreigde eerder al met acties nadat die bond er niet uit was gekomen met PostNL. Daarop spande het postbedrijf een kort geding aan, waarna de rechter enkel acties toestond die het bezorgen van essentiële post, zoals rouwkaarten en medische brieven, niet zou verstoren. FNV voelde zich vervolgens beknot. Eind november, zo meldde de bond destijds, zouden medewerkers daarom in het geheim gestaakt hebben.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws