Nieuws Actueel

Bovenburen bijten zich vast in zaak Happy Italy

Drie omwonenden vechten nog altijd de verstrekte vergunningen aan van restaurant Happy Italy in het Bossche Paleiskwartier.

Bart Gotink 23 februari 2017

Met het bezwaar van drie omwonenden tegen restaurant Happy Italy in het Paleiskwartier lijkt een eerder ‘opgelost’ conflict weer op te laaien. De Bosschenaren willen hun bezwaren niet toelichten. „Wij willen dit niet via de pers spelen”, zegt een van hen. Het gaat om bewoners van de bovengelegen appartementen in complex De Livin’. Er was al eerder een conflict tussen dit drietal en de mega-Italiaan, onder meer over de grootte van het terras. Het restaurant bracht daarop de geplande 400 vierkante meter terug naar 350 vierkante meter. Ook werd in de vergunningen opgenomen dat alle vuilcontainers inpandig moesten worden gestald.

GeluidsoverlastNa de toezeggingen leek de kou uit de lucht. Dat blijkt dus niet het geval. Voor de bezwarencommissie werd gisteravond zowel de verleende drank- en horecavergunning, de exploitatievergunning als de terrasvergunning aangevochten. De bewoners vrezen onder meer parkeer- en geluidsoverlast vanaf het terras. Roel van Bakel van de Paleiskwartier bv zegt dat gesprekken met de drie bewoners inderdaad nog niet tot een oplossing hebben geleid. Toch zijn er volgens hem de nodige maatregelen genomen om overlast te voorkomen, zoals het kleinere terras. Het Italiaanse restaurant is al wel open, hoewel het terras nog niet af is. „Om een voorbeeld te geven: er komen daar ook nog tien parasols met in totaal 250 vierkante meter doek. Ook dat moet een hoop geluid gaan wegnemen”, aldus Van Bakel. Hij spreekt dan ook van ‘een mooi terras’.

Blij Van Bakel benadrukt verder dat de meeste bewoners van het Paleiskwartier juist blij zij met de komst van de grote pizzeria. „Het is hier een levendig gebied, dat weten de mensen die hier komen wonen ook. Happy Italy heeft onder de direct omwonenden dan juist al veel vaste klanten”, zo stelt hij.