Nieuws Actueel

Brand in brasserie nog raadsel

La Colline en restaurant De Bodega lopen fikse rookschade op. Gezin uit appartement erboven blijft ongedeerd, bericht het Brabants Dagblad.

Rob van Gemert | Foto: Peter van Huijkelom 2 maart 2016

Restaurant Brabant

Horecaman Gert Jordaans kreeg de schrik van zijn leven toen hij gisternacht La Colline binnenstapte. Na een telefoontje van de meldkamer dat het brandalarm in de brasserie op de Heuvel in Oss was afgegaan, spoedde de ondernemer zich naar zijn zaak. Eerst zien, dan geloven, dacht hij toen nog. Jordaans liep zo de rook in en zag hoe de vlammen uit de keuken sloegen. "Mijn eerste indruk was dat mijn levenswerk in rook opging", herinnert hij zich.

Meteen was duidelijk dat hij het vuur zelf niet zou kunnen blussen. De ondernemer belde 112 en seinde de bovenburen in. Het gezin dat in het appartement boven de zaak woont, stond binnen een paar minuten veilig buiten. De toegesnelde brandweer wist de vlammen vlug te doven. "Het is een geluk geweest dat ik dichtbij woon", weet Jordaans, die zelf in een ambulance werd nagekeken. Hij had rook ingeademd, maar het was vooral de schrik waarvan hij moest bijkomen.

Tien uur later is Jordaans al weer druk in de weer. Alles is erop gericht om La Colline en restaurant De Bodega, dat eraan vastzit, zo snel mogelijk te heropenen. Beide zaken moeten grondig worden schoongemaakt. Jordaans verwacht dat De Bodega vrijdag alweer open kan en La Colline komend weekend. "En ik hoop dat de bewoners binnen een paar dagen weer in hun eigen bedje kunnen slapen."

RaadselHoe het vuur heeft kunnen ontstaan, is voor Jordaans een raadsel. De brandweer heeft het over een prullenbak die vlam heeft gevat, maar de eigenaar van de zaak kan dat niet bevestigen. "Keukenapparatuur heeft in brand gestaan en kleine inventaris, plastic bakjes en zo. Over een lengte van twee meter is alles weggesmolten."

Binnen in de zaak zijn de gevolgen van de brand goed te ruiken, maar van buiten is er niets bijzonders te zien. Er zitten zelfs mensen koffie te drinken op het terras. Zij worden bediend vanuit De Nieuwe Wereld. Die zaak van Jordaans kreeg in 2014 te maken met malheur. Wateroverlast na hoosbuien, herinnert de eigenaar zich. "Gewoon pech dat we nu weer getroffen worden. Dit heeft niks met nalatigheid te maken. Daarvoor durf ik m'n hand in het vuur te steken."