Nieuws Actueel

Dol op het spel van onderhandelen

Hoewel ze zichzelf lichtelijk perfectionistisch noemt, vindt Claudia Timmers dat je niet altijd alles serieus moet nemen. Als bedrijfsmakelaar bij Thoma Post in Enschede is ze dol op het spel van onderhandelen: "Soms zet ik even de nodige humor in om een bepaalde sfeer te doorbreken."

Esther Reinders | Foto: Petra Holland 15 januari 2018

Claudia Timmer

Ze is een van de weinige vrouwelijke bedrijfsmakelaars, zowel binnen de organisatie met 65 collega's als daarbuiten. Ze ziet er echter de voordelen wel van in: ,,Mannen vertonen over het algemeen toch ander gedrag dan vrouwen en dat kun je als vrouw positief benutten. Vrouwen hebben van nature meer inlevingsvermogen en luisteren vaak beter. Daarbij bluffen ze meestal ook iets minder", zegt ze met een knipoog. ,,Dat komt de gunfactor wel ten goede."

Claudia straalt betrouwbaarheid uit en bescheiden geeft ze toe dat ze dat vaker hoort. ,,Ik houd van een scherp spel, maar ik kan niet tegen oneerlijkheid en onrechtvaardigheid. Als iemand mij een hak probeert te zetten, dan word ik heel fel. Het is een harde wereld, maar dat soort gedrag past niet bij mij", stelt ze resoluut.

Lees ook: Deze Twentse zakenvrouw werkt hard om belangeloos anderen te kunnen helpen

Balans zoeken

In haar drukke bestaan is het belangrijk om de balans te zoeken en dat doet ze onder andere door haar hoofd leeg te maken tijdens het tennissen. Ze haalt ook veel plezier uit haar sociale leven. Gezelligheid met vrienden en familie staat dan voorop. Als het even kan, besteedt ze haar vrije tijd aan uitgaan, winkelen of gewoon lekker thuis zijn.

Iets anders wat ze belangrijk vindt, is haar betrokkenheid bij Tubbergen, het dorp waar ze woont. Zo is ze lid van het kernteam van Tubbergen Bruist en is ze voorzitter van de stichting die jaarlijks dé Twentse verlichte carnavalsoptocht organiseert waar ruim veertigduizend mensen op afkomen.

,,Dit evenement zet Tubbergen goed op de kaart, zowel regionaal als ver daarbuiten. Bovendien vergroot het de saamhorigheid tussen alle betrokken dorpen en mensen uit de gemeente Tubbergen. Elk jaar geeft het dan ook weer een kik als het evenement goed is verlopen."

Verbinding

Werk is voor de bedrijfsmakelaar minstens zo belangrijk als haar privéleven: ,,Ik ben nou eenmaal geen type voor een kopje koffie met de buurvrouw. Die contacten onderhoud ik wel op een andere manier." Ze komt uit een agrarisch ondernemersnest, waar 'aanpakken' haar met de paplepel werd ingegoten. ,,Nuchter, twee benen op de grond en het beste uit jezelf halen", somt ze op wat ze van huis uit meekreeg. ,,Je moet soms iets laten om vooruit te komen."

Het mooie aan haar werk vindt ze de vele contacten: "Ik houd van mensen, communiceer graag en zie het als een sport om partijen met elkaar te verbinden. In onze branche staan bedrijfspanden daarbij centraal. Ze geniet van de dynamiek van het werk en de vrijheid die haar functie met zich meebrengt. Voor zowel haar werk als haar privéleven geldt dat ze altijd probeert na te streven waar ze plezier in heeft. ,,Dat bepaalt tenslotte in belangrijke mate je geluk."

Het is een harde wereld, maar fair play staat bij mij hoog in het vaandel

Claudia Timmers, bedrijfsmakelaar Thoma Post