Nieuws Actueel

FNV: staking bij drogisterijen als Etos, Kruidvat en Trekpleister

Werknemers van drogisterijen als Etos, Kruidvat en Trekpleister gaan maandag staken, nadat zondagavond een ultimatum van vakbond FNV voor een flinke loonsverhoging afliep. FNV-bestuurder Cindy Onvlee zegt dat er vanaf 10.00 uur tot 12.00 uur een manifestatie op de Dam in Amsterdam is. Ze verwacht dat alle Etos-winkels in Amsterdam dicht zullen gaan vanwege de staking.

ANP 19 december 2022

ANP191222082 1

FNV wil dat de lonen in de drogisterijen meestijgen met de inflatie. Dat betekent volgens de bond een loonsverhoging met minimaal 10 procent in januari. In de drogisterijbranche werken volgens FNV ruim 10.000 werknemers.

"De werknemers in deze branche hebben recht op een leefbaar loon. De lonen liggen in de gehele winkelstraat veel te laag, dus ook bij de drogisterijen. Onze leden kunnen in deze financieel zware tijden echt niet leven van de schamele loonsverhoging van 3 procent die de werkgevers bieden", aldus Onvlee. Ze wil ook dat de hoge werkdruk aangepakt wordt. Volgens haar verlaten werknemers de drogisterijbranche massaal vanwege de lage lonen en hoge werkdruk.

Onvlee zei dat de werkgevers hebben aangegeven door te willen praten, maar dat weigert FNV. "Kom eerst maar eens met een beter bod." Ze zegt dat er dinsdag een manifestatie in Amersfoort zal plaatsvinden, op woensdag in Haarlem en op vrijdag in Maastricht. Er zal dan op zaterdag een landelijke manifestatie van personeel van drogisterijen zijn, aldus de FNV-bestuurder.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws