Nieuws Actueel

Levering nieuwe iPhone duurt langer dan ooit door problemen China

Door de problemen bij de grootste iPhone-productielocatie van Apple in China duurt de levering van de populaire iPhone 14 Pro-modellen langer dan ooit. Klanten in de Verenigde Staten moeten nu tot 37 dagen wachten, meldt marktonderzoeker Counterpoint Research die de levertijden bijhoudt.

ANP 29 november 2022

ANP291122059 1

Dat is veel langer dan de levering van het vorige model, de iPhone 13. Volgens analisten van Counterpoint neemt de leveringstijd "aanzienlijk toe" voor iPhone 14 Pro- en Pro Max-modellen in alle markten.

De Foxconn-fabriek produceert het overgrote deel van de iPhone 14 Pro en Pro Max toestellen, Apple's populairste toestellen. Eerder deze week kwam naar buiten dat de onrust bij de iPhone-productielocatie mogelijk zorgt voor een productiestrop van 6 miljoen apparaten. Veel hangt af van hoe snel Foxconn Technology, het Taiwanese bedrijf dat de fabriek exploiteert, mensen weer aan de lopende band kan krijgen na de gewelddadige protesten tegen coronamaatregelen. Dat probeert het bedrijf nu door bonussen uit te keren aan het personeel.

Apple stelde zijn totale productiedoelstelling eerder al bij naar ongeveer 87 miljoen stuks van een eerdere prognose van 90 miljoen stuks.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws