Nieuws Logistiek en transport

Startup wil met Brenger voor Bedrijven CO2-uitstoot met 67 miljoen kilo verminderen

De Amsterdamse transport-startup Brenger lanceert Brenger voor Bedrijven. Hiermee wil het bedrijf in 2022 meer dan 67 miljoen kilo aan CO2-uitstoot voorkomen hebben. De logistieke startup verbindt bedrijven en consumenten aan onbenutte ruimte in de bus van een koerier. Met Brenger voor Bedrijven richt men zich nu ook op de zakelijke markt en maakt de dienst voor bedrijven inzichtelijk hoe servicegericht koeriers zijn.

De Ondernemer 10 december 2019

Brenger transport bedrijfsleven

Derk van der Have (rechts) en Wisse Koedam, de oprichters van Brenger.

Brenger werkt al samen met onder meer Marktplaats, BVA, Troostwijk, Koopplein.nl en Onlineveilingmeester.nl. Inmiddels is er al vanaf meer dan 1.500 winkels Brenger gebruikt voor de bezorging naar een klant.

Derk van der Have, medeoprichter van Brenger: ,,Steeds meer bedrijven zoeken naar meer inzicht in de prestaties van koeriers en een makkelijke en voordelige manier om spullen te transporteren. Daarom richten we ons nu ook op zakelijk transport. Met Brenger voor Bedrijven komen we een stuk dichter bij onze missie: alle busjes onderweg zo efficiënt mogelijk vullen.”

CO2-uitstoot voorkomen

Brenger vindt het namelijk zonde dat veel busjes onderweg niet helemaal gevuld zijn, want het zorgt voor onnodig veel CO2-uitstoot. ,,We verwachten in 2022 naar 500.000 ritten te groeien. Doordat elk ritje gemiddeld 42,2 kilo aan CO2-uitstoot, kan Brenger tot en met 2022 zo’n 67 miljoen kilo aan CO2-uitstoot voorkomen”, aldus Van der Have.

''Zakelijke koeriers staan gemiddeld een op de twintig keer voor een dichte deur''

Derk van der Have, medeoprichter Brenger

Deze besparing komt niet alleen tot stand doordat busjes beter gevuld zijn, maar ook doordat koeriers minder vaak voor een dichte deur staan. ,,Zakelijke koeriers staan gemiddeld een op de twintig keer voor een dichte deur. Dankzij onze slimme technologie staan Brenger-koeriers minder vaak, namelijk maar in een op de vijfhonderd gevallen voor een dichte deur.”

Nieuwe technologie

Bedrijven die gebruikmaken van het netwerk van koeriers van Brenger, krijgen inzicht in de kwaliteiten van koeriers. ,,Op basis van hun prestaties en activiteit, verdienen koeriers een hogere ranking. De best presterende koeriers mogen zakelijke transporten uitvoeren. Daarmee zijn bedrijven altijd verzekerd van professionele service van koeriers.”

Kijk onder naar een aflevering van Startup Stories waarin Derk van der Have uitlegt hoe hij met Brenger wil groeien.

Lees ook: Startup Stories: zo krijgt koeriers-app Brenger personeel mee in bedrijfsmissie

Het afgelopen jaar werkte de startup aan een online portal, waarmee zakelijke klanten transporten kunnen inboeken.

,,Dit portal houdt bedrijven op de hoogte van de status van elk transport en laat ze contact onderhouden met koeriers. Bedrijven die meerdere transporten per week versturen, krijgen toegang tot een eigen boekingsportal en vaste prijzen voor transporten.”