Nieuws Actueel

Medewerkers VDL Nedcar leggen werk neer

Bij autofabriek VDL Nedcar in Born is dinsdagochtend een wilde staking uitgebroken. De werknemers hebben het werk neergelegd en staan buiten. Dat heeft vakbond FNV bevestigd.

ANP 23 mei 2023

ANP230523077 1

De actie lijkt te volgen op de urenlange besprekingen van de vakbonden maandag met de directie van VDL. De werknemers zouden niet blij zijn met het resultaat van die onderhandelingen over een nieuw sociaal plan.

De vakbonden beraden zich over nieuwe stappen. Ze willen een van de komende dagen met de leden overleggen hoe verder. Voor de rest doen ze geen mededelingen.

Eerdere wilde staking

Het is niet voor het eerst dat er een wilde staking uitbreekt bij Nedcar. Enkele weken geleden was er ook een wilde staking die twee dagen duurde, en uiteindelijk werd gevolg door een reguliere staking. Daarna kwamen de partijen nieuwe onderhandelingen overeen, die maandag begonnen, maar volgens bronnen rond de bonden op niets zouden zijn uitgelopen. "Ze hebben 7 uur met elkaar om tafel gezeten, maar daarbij is niks uit de bus gekomen", aldus een kaderlid van de Belgische vakbond ABVV dinsdag.

De bonden willen een verbeterd sociaal plan in de aanloop naar de verwachte massaontslagen, omdat een contract met BMW voor de productie van MINI's in Born begin volgend jaar afloopt en er geen opvolger is gevonden.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws