Actueel

Met deze tips groeit vegansnacks-startup Freggies naar scale-up

beeld deondernemer
Leestijd 1 minuut
Lees verder onder de advertentie

;feature=youtu.be

Duurzaam, circulair, diervriendelijk en maatschappelijk verantwoord. Zomaar wat woorden die Mike Maduro met zijn Freggies behoorlijk serieus neemt. Maduro begon in eigen keuken met het produceren van de snacks en heeft inmiddels de overstap gemaakt naar een externe productielocatie. Voor Maduro’s gevoel is Freggies daarom geen start-up meer, maar schuurt hij met zijn bedrijf tegen het stempel scale-up.

Lees verder onder de advertentie

Een letterlijk en figuurlijk kijkje in de keuken van Maduro doet Irene Zijp van Peritam tot een aantal adviezen komen. Timemanagement en inventariseren zijn termen die genoemd worden voor Freggies. Zijp adviseert Maduro om alle werkzaamheden op één grote lijst te schrijven en 20 procent daarvan weg te strepen. ,,Stel jezelf de vraag waar je je echt op moet gaan richten", adviseert ze.

Delegeren

Ook krijgt Maduro het advies om te gaan delegeren binnen Freggies. Overige taken kunnen wellicht geautomatiseerd worden waardoor Maduro meer tijd heeft voor de belangrijkste zaken. Tijd die de oprichter van Freggies zo effectief en efficiënt mogelijk moet gaan indelen. Wordt Freggies de Holding waar hij in het filmpje met een knipoog over praat?

Kijk mee in de eerste aflevering van Startup Stories naar het verhaal van Mike Maduro, de ex-topsporter die met Freggies een merk voor vegan snacks startte.

Lees verder onder de advertentie

Zelf aan de slag met de groei van je bedrijf?

Download gratis deze whitepaper (Focus Management) van Irene Zijp van Peritam om net als Mike Maduro verdere stappen te kunnen zetten met je onderneming.