Nieuws Actueel

Musk geeft aan dat langere tweets snel komen

Twitter is bijna klaar om gebruikers de mogelijkheid te geven meer dan 280 tekens in een bericht te stoppen. Dat heeft eigenaar Elon Musk gezegd in reactie op een bericht van een andere Twitter-gebruiker. Musk had al eerder aangegeven dat Twitter werkte aan een manier om langere tweets toe te staan.

ANP 10 december 2022

ANP101222088 1

Toen Twitter begon hadden berichten een limiet van 140 tekens. Eind 2017 werd dat verdubbeld naar 280 tekens, wat toen bij gebruikers niet onomstreden was. Als Twitteraars langere berichten wilden plaatsen maakten ze meestal een foto van een tekst die ze in een notitie-app op hun telefoon hadden gemaakt of plaatsten ze een andere afbeelding met tekst. Musk had al eerder aangegeven dat hij daar een einde aan wilde maken.

Musk werd eind oktober eigenaar van Twitter. Sindsdien laat hij zich veel op de berichtendienst uit over nieuwe functies en vraagt hij wat Twitteraars zelf vinden. Zo liet hij het opheffen van de verbanning van oud-president Donald Trump en later een generaal pardon voor verbannen accounts afhangen van een raadpleging onder zijn volgers.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws