Nieuws Actueel

Pizzabakker met een houtoven

Van de beginnende ondernemers overleeft 79 procent de eerste twee jaar, na vijf jaar blijft 60 procent over. Wie zijn deze doorzetters?

Annelies Wijnen | Foto: Tessa Oomens 7 oktober 2016

Doorzetter Steven Smeelen pizzabakker Breda

Vanaf mijn zestiende werk ik als pizzabakker. Toen wist ik al dat ik ooit een Italiaans restaurant wilde beginnen. Omdat je voor het runnen van een restaurant meer moet kunnen dan alleen pizza's bakken, heb ik vier jaar lang als manager bij Gauchos op de Grote Markt in Breda gewerkt. Ondertussen spaarde ik om voor mijzelf te kunnen beginnen. Sinds krap vijf jaar heb ik mijn eigen restaurant aan de Ginnekenweg.

Juiste combinatie

Om me te onderscheiden besloot ik de salades en het deeg voor de pizzabodems en pasta's dagelijks te gaan maken. Ik werk met een grote houtoven in een open keuken. Het duurde even voordat ik de juiste combinatie van eik en beuk had gevonden, de goede temperatuur en warmtecirculatie wist te bereiken. De pizza's zijn populair. We zitten bijna elke avond vol.

Oven op locatie

Deze zomer ging ik voor het eerst aan de slag met een oven op locatie. De stand is speciaal ontworpen voor foodfestivals. Volgend jaar wil ik dit concept verder uitbouwen. Deze winter hoop ik aan de slag te gaan met een glazen overkapping voor de terrastuin achter. We krijgen zo meer zitplaatsen binnen en het terras wordt beter ingedeeld."

Wie: Steven Smeelen (33)Wat: pizzeriaWaar: BredaSinds: januari 2012Contact: ilbandito.nl

Ben jij een doorzetter en wil je in deze rubriek? Mail naar: westbrabant@deondernemer.nl.