Nieuws Actueel

Zo scoort Volkswagen weer met nostalgische kever en legendarische T1-bus

Volkswagen wil een aantal modellen met een sterke emotionele waarde opnieuw introduceren, schrijft het AD. De VW T1 bus en de Kever worden er daar twee van. Mét achterwielaandrijving en elektromotor.

Erik Kouwenhoven | Beeld: VW 5 juli 2018

VW idbuzz 1

VW-topman Herbert Dies wil de emotionele band met iconische modellen uit het verleden versterken. Dat kan zelfs betekenen dat de Volkswagen Beetle, die nu uit productie is genomen, terugkeert - zij het enkel als zuiver elektrische versie. De komst van een moderne elektrische variant van de microbus T1 is al zeker.

Kever

Op dit moment stort een aantal teams binnen Volkswagen zich op de terugkeer van de Kever. De elektrische Beetle zou er wat anders uit moeten zien dan het huidige model. Het zou namelijk gaan om een vierdeurs variant, wat de praktische bruikbaarheid vergroot. Dankzij het zogeheten MEB-platform van de elektrische I.D.-familie zou de auto zelfs achterwielaandrijving krijgen en daarmee nog meer verwijzen naar zijn stamvader.

Lees ook: Volkswagenbusjes booming business: zo speel je in op de nieuwe lifestyle

T1

Maar eerst komt de microbus I.D. Buzz op de markt. Dit model is geïnspireerd op de klassieke T1 en staat over drie jaar in de showroom. Volgens Klaus Bischoff, designchef bij VW, komt de elektrische Beetle er pas nadat de elektrische massamodellen zijn geïntroduceerd. ,,Onze taak is in de eerste plaats om massamodellen te verkopen. Anders wordt het verhaal te duur. Pas daarna is er ruimte voor auto’s met een sterkere emotionele lading”.