Nieuws Actueel

Voormalig 'Staffhorst' pand bloeit op

Er komt weer leven in het voormalige Staffhorstpand. De Social Impact Factory begint er later dit jaar een werk- en ontmoetingsplek voor ondernemers.

Roeland Franck | Foto: Social Impact Factory Utrecht 3 juni 2016

Voormalig Staffhorst pand

Behalve de Social Impact Factory, behoren ook Seats 2meet, Kirkman, Bruggink & Van der Velden Advocaten en Buzinezzclub Utrecht tot de partners. De gemeente, in de rol van eigenaar, knapt het gebouw de komende maanden op. Daarna gaat het gebouw van circa 2.000 vierkante meter fungeren als werk-, vergader- en ontmoetingsplek voor sociaal ondernemers, zoals zelfstandige professionals, startups en bedrijven en organisaties die samenwerken aan innovatieve en ondernemende oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken.

Door de vestiging van netwerkorganisaties, dienstverleners, financiers en fondsen moet het een landelijke hotspot worden waar alle kennis- en expertise hiervoor aanwezig is. Er zal een programma van trainingen, workshops en evenementen worden ontwikkeld, voor startups en gevestigde sociaal ondernemers.

Volgens Mariëlle Sijgers van Seats2meet wil een groeiend aantal ondernemers ook maatschappelijk van waarde zijn. ,,Met de nieuwe hotspot wordt hieraan een impuls gegeven, terwijl ook een leegstaand pand weer een waardevolle invulling krijgt en er ook nog eens nieuwe werkgelegenheid wordt gecreëerd."

Het markante gebouw op de hoek van Vredenburg en de herstelde Catharijnesingel staat inmiddels anderhalf jaar leeg. Toen vertrok de gemeentelijke Projectorganisatie Stationsgebied (POS) naar het nieuwe stadskantoor. Tot 2009 was muziekwinkel Staffhorst er gevestigd, de laatste jaren onder de vlag van RAF uit Amsterdam. Tot in de jaren 70 zat er het modemagazijn Vinke.