Nieuws Horeca

Deliveroo biedt restaurants een helpende hand en komt met steunpakket

Maaltijdbezorgingsplatform Deliveroo laat zich van een goede kant zien. Het bedrijf ziet dat restaurants momenteel in zwaar weer verkeren nu de overheid weer strengere maatregelen hanteert om het coronavirus te bestrijden. Deliveroo heeft daarom een steunpakket opgezet waarmee restaurants tijdelijk geen commissie voor de pick-up-service betalen, er is ruimte gemaakt voor het ontvangen van fooi en daarnaast wordt er een helpende hand geboden om de financiële huishouding rond te krijgen én te houden.

Van onze redactie 16 oktober 2020

Bezorger deliveroo restaurants steunpakket

Customertalk.nl schrijft dat de commissie voor restaurants die gebruik willen maken van de pick-up-service van Deliveroo tijdelijk wordt geschrapt. Met het afhalen van maaltijden kunnen restaurants hun klanten eten laten kopen en betalen via de app van de bezorgdienst, waarmee ze hun omzet kunnen verhogen. Deze maatregel is in lijn met de aankondiging van de overheid, waarin expliciet is aangegeven dat restaurants het afhalen en bezorgen van maaltijden mogen blijven aanbieden, ook al moeten ze de deuren sluiten voor dinerende gasten.

Optie tot fooi geven aan betreffende restaurant

Tevens is een functie geïntroduceerd die klanten de mogelijkheid biedt om restaurants fooi te geven wanneer zij een bestelling plaatsen. Dit maakt het makkelijker voor klanten om hun steun te betuigen aan hun favoriete lokale restaurants. 100 procent van de fooi gaat direct naar het gekozen restaurant. Bij het afrekenen kan een klant het bestelbedrag afronden of kiezen voor bepaald vast bedrag.

Er zijn legio bedrijven die zich door de crisis genoodzaakt voelen om hun geld op een andere manier te verdienen. Dit reisbureau is daar een sprekend voorbeeld van. Van Afrikaanse safari naar kilootje asperges: reisbureau door corona ook groenteboer

Restaurants krijgen tevens meer controle over hun financiën en cashflow. Omdat de coronacrisis de horeca dusdanig op z'n kop zet, zijn verschillende restaurants definitief gesloten. Puur omdat ze de huur en overige rekeningen niet langer konden betalen. Restaurants kunnen zich nu dagelijks laten uitbetalen, zodat ze direct kunnen profiteren van de inkomsten via het bezorgen en afhalen van maaltijden.

'Alles doen om de Nederlandse horeca te ondersteunen'

,,Sinds het begin van de eerste lockdown hebben meer dan 950 nieuwe lokale onafhankelijke restaurants zich bij ons aangesloten”, vertelt Stijn Verstijnen van Deliveroo. ,,In een tijd waar restaurants het zwaar hebben, willen wij er alles aan doen om de Nederlandse horeca te ondersteunen. We hopen oprecht dat ons steunpakket restaurants in staat stelt om open te blijven.”

Alles over, voor én door ondernemers in je mailbox.

Ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief met inspirerende ondernemersverhalen en informatieve artikelen.