Nieuws Bedrijfsoverdracht

GO Sharing terug na overname door Turkse deelvervoerder BinBin

De groene deelvoertuigen van GO Sharing zijn vanaf volgende week weer te gebruiken. Het bedrijf maakt vandaag bekend dat het is overgenomen door BinBin, de grootste aanbieder van deelvervoer in Turkije. Dankzij de overname kan GO Sharing zijn deeldienst voortzetten en blijven alle reeds aangeschafte tegoeden geldig.

Van onze redactie 24 februari 2023

Go sharing overname deelvervoerder binbin faillissement

Foto: GO Sharing.

GO Sharing raakte eind vorige maand in de problemen nadat zusterbedrijf GreenMo een faillissement aanvroeg met tientallen miljoenen euro's aan schuld. Als gevolg daarvan moesten alle scooters en fietsen van GO Sharing in veertien steden van de weg gehaald worden vanwege een verzekeringskwestie.

Met de nieuwe partners achter zich zal GO Sharing de komende week de elektrische deelscooters en -fietsen weer gaan aanbieden in de 13 gemeenten waar het bedrijf actief was. Het bedrijf gaat verder onder dezelfde naam en herkenbare kleur en met dezelfde deelvoertuigen. Daarbij blijven alle tegoeden die eerder door gebruikers werden aangeschaft geldig. Ook wordt door de overname de surseance van betaling opgeheven en worden alle schuldeisers op korte termijn betaald. Eerder vertelde curator Marc Udink nog dat er aan een doorstart werd gewerkt, maar dat de kans op terugkeer van de deelscooters en -fietsen 'niet heel groot' was.

Lees ook: Deelscooters van GO Sharing verdwijnen uit 32 van de 45 gemeenten

BinBin wil grootste Europese aanbieder van deelvervoer worden

BinBin is de grootste aanbieder van elektrisch deelvervoer in Turkije en biedt meer dan 25.000 deelsteps aan ruim drie miljoen gebruikers in verschillende Oost-Europese landen. Het bedrijf maakt eigen hard- en software die nodig is voor de verhuur van elektrisch deelvervoer. Met de overname van GO Sharing breidt het Turkse bedrijf zijn activiteiten uit naar West-Europa en zet het naar eigen zeggen 'een grote stap in de ambitie om de grootste aanbieder van multimodaal deelvervoer van Europa te worden'.

GO Sharing-ceo Raymon Pouwels vertelt in een persbericht dat 'het pionieren in elektrisch deelvervoer zijn ups en downs heeft laten zien', maar dat hij nu weer 'een stijgende lijn ziet'. ,,We hebben veel geleerd van de afgelopen jaren en we kijken uit om onder de vleugels van het ervaren BinBin de Europese vervoersuitdaging aan te pakken. In Nederland gaan we verder waar we zijn gebleven. We willen onze gebruikers bedanken voor hun geduld en vertrouwen de afgelopen periode."

Curator Udink zegt blij te zijn dat GO Sharing onder de vleugels van een grote Europese speler verder gaat. ,,Deze overname is goed voor alle betrokkenen."

Lees ook: Raymon Pouwels (GO Sharing) in prestigieuze lijst Forbes ‘30 Under 30’: ‘Precies wat we willen bereiken’

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws