Nieuws Crowdfunding

Startup Resui introduceert het circulaire Instant Maatpak

Resui is een Haarlemse startup die een oplossing heeft bedacht voor het aanbieden van tweedehands pakken: het Instant Maatpak. Het bedrijf heeft een groot assortiment tweedehands maatpakken. De collectie is gekoppeld aan een zelfontwikkelde database, gebaseerd op machine learning en algoritmes. Door een tweede leven voor een maatpak te creëren, wordt volgens de startup een flinke hoeveelheid CO2 en grondstoffen bespaard.

Van onze redactie 21 oktober 2021

Man pak stoel

Resui heeft hulp nodig van iedereen die een maatpak in de kast heeft hangen dat niet meer gebruikt wordt. Foto: Shutterstock

De markt voor tweedehands kleding is groot en de populariteit van pre-owned kleding groeit. Met de huidige supply chain-crisis en de klimaatcrisis is het belangrijker dan ooit om verstandig om te gaan met grondstoffen en middelen. De markt voor gedragen maatpakken kent nog geen goede circulaire optie, een kans die ondernemer Piter Mandemaker met beide handen heeft aangegrepen.

''Alle pakken hebben we grondig geïnspecteerd, gereinigd en de maten zijn opgenomen in onze zelfontwikkelde slimme database. Op deze manier kunnen we nu al in 95 procent van de gevallen de juiste maat uit onze collectie halen''

Piter Mandemaker, oprichter Resui (foto onder)

Van maatpakken van 2000 euro naar circulaire pakken van 200 euro

Mandemaker zit al meer dan twintig jaar in het vak. Zijn exclusieve maatpakken van 2000 euro gingen naar eigen zeggen als warme broodjes over de toonbank, totdat de coronacrisis de verkoop nagenoeg stillegde. Mandemaker: ,,Ik heb deze tijd benut om iets nieuws te bedenken met focus op maatwerk en duurzaamheid. Onder de naam Resui zijn we begonnen met tweedehands maatpakken in te kopen.''

,,Alle pakken hebben we grondig geïnspecteerd, gereinigd en de maten zijn opgenomen in onze zelfontwikkelde slimme database. Op deze manier kunnen we nu al in 95 procent van de gevallen de juiste maat uit onze collectie halen. Dit is nog maar het begin, we willen de collectie vergroten naar 5000 pakken. Hoe meer pakken we in de database hebben, hoe groter de kans dat we iedereen een Instant Maatpak kunnen bieden. Een perfect passend maatpak dat direct klaar is, tegen een aantrekkelijke prijs van 200 euro."

Lees ook: Van tweedehands naar vintage: gebruikte spullen zijn zó 2022

Crowdfunding voor tweedehands pakken vanaf 26 oktober

De startup heeft hulp nodig van iedereen die een maatpak in de kast heeft hangen dat niet meer gebruikt wordt. Van 26 oktober tot en met 26 november organiseert Resui een crowdfunding voor tweedehands pakken. Als je een pak inlevert, ontvang je een korting van 50 procent op een Resui-pak. Een pak van Resui kan altijd weer ingeruild worden voor een ander pak, wat de circulaire levensduur nog verder verlengt.

Daarmee draagt de onderneming een steentje bij aan de doelen van het Beleidsprogramma Circulair Textiel 2020-2025. In 2025 wil de overheid in nieuwe textielproducten 25 procent gerecyclede en duurzame materialen verplicht stellen en er voor zorgen dat 30 procent van de grondstoffen, materialen en producten die op de Nederlandse markt worden gebracht, later gerecycled worden.

Lees ook: Vegan online warenhuis Shop Like You Give a Damn: duurzaam en ethisch de wereld veroveren

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws