Nieuws Financiën

In no-time 'gekkenhuis' bij outlet

Ton van der Schouw | Foto: Cees Baars 7 januari 2016

Outletepe1065

Maandag hing er slechts een bescheiden briefje op de ruit van het leegstaande pand van Kuijt Mode in Epe, dat tot voor kort nog dienst deed als het Slaaphuis van Sinterklaas. 'Vanaf woensdag 6 januari outlet merken-verkoop', stond erop te lezen waarover De Stentor donderdag bericht.

Meer reuring was er niet aan gegeven. Toch is het woensdagmorgen in no-time een gekkenhuis in het pand aan de Hoofdstraat 65. Koopjesjagers struinen massaal langs rekken en tafels op zoek naar koopjes van rond een tientje.

Lange rijenLange rijen voor de kassa en de gratis hangers in dozen bij de uitgang vliegen weg. Eigenaar Johan de Vries is in zijn nopjes en ziet de enorme drukte met verbazing aan. ,,We hebben behalve dat briefje op de ruit van de winkel geen reclame gemaakt. Wonderbaarlijk hoe snel de mensen het weten. Vermoedelijk gaat het van mond tot mond. En het zijn natuurlijk zeer scherpe prijzen.''

De ondernemer geeft aan bewust te hebben gekozen voor de woensdag als eerste openingsdag van de outlet, want dan is het ook markt en is er extra veel volk op de been in het centrum van Epe.

De Vries en zijn vrouw Astrid hebben tien jaar lang met Kuijt Mode aan de Hoofdstraat gezeten. Sinds 11 augustus bestieren ze hun nieuwe in het oogspringende zaak aan het Marktplein 13. Het oude pand moet per 1 februari leeg worden opgeleverd. Daarom is tot het eind van de maand alles te koop.

Niet alleen de oude kledingvoorraad wisselt voor zachte prijsjes van eigenaar, ook het interieur, de kasten, de decoraties en de toonbank zijn te koop.

"We blijven open zolang de voorraad strekt'', zegt De Vries. En lachend: "Als het zo in dit tempo doorgaat, kan het wel eens heel snel gebeurd zijn.''