Nieuws Financiën

Overheid: 'ook voor zzp'er betaaltermijn facturen naar 30 dagen'

Ook zzp'ers moeten binnen 30 dagen hun facturen betaald krijgen, stelt staatssecretaris Mona Keijzer. Zij maakte woensdagmiddag bekend dat ze de betaaltermijn van facturen van grote bedrijven aan ondernemers in het mkb wettelijk terug wil dringen naar 30 dagen. Dat dit ook geldt voor zzp'ers, is door woordvoerders van EZK en MKB-Nederland bevestigd.

Redactie De Ondernemer / MVO 24 april 2019

Telefonisch telecomabonnementen keijzer lijnkaping

Zowel ZZP Nederland als Platform Zelfstandige Ondernemers (PZO) ondersteunt het initiatief van MKB-Nederland om betalingen binnen maximaal 30 dagen plaats te laten vinden. In een telefonische reactie zegt Maarten Post, voorzitter van ZZP Nederland, dat de maatregel 'natuurlijk' ook voor zelfstandigen zonder personeel gelden. ,,Een zzp'er is ook een bedrijf, een eenmanszaak", zegt Post. ,,Deze werkenden willen ook op tijd betaald worden."

,,Als je een wet maakt moet je ook groepen benaderen die niet in de wet staan", doelt de voorman op zzp en mkb. ,,Zo staat in de wet alleen ondernemingen in de breedste zin van het woord."

Lees ook: Jacco Vonhof (MKB-Nederland): Betaaltermijnen 'groot naar klein' maximaal 30 dagen

Plan MKB-Nederland

MKB-Nederland voorzitter Jacco Vonhof trok dinsdag aandacht voor het onderwerp door - onder meer in zijn column op De Ondernemer - op te roepen om de betaaltermijn van 'groot naar klein' terug te willen dringen naar maximaal 30 dagen. In een reactie zegt een woordvoerder van MKB-Nederland 'het signaal dat wij willen afgeven voor ondernemers in het mkb wat ons betreft zeker ook geldt voor zzp'ers.'

Reageren? Mail naar redactie@deondernemer.nl.