Nieuws Financiën

Ruim 20 mille van Rabobank voor projecten in Hellendoorn

NIJVERDAL/HELLENDOORN - Rabobank Noord en West Twente heeft 20.500 euro uit het Projectenfonds toegekend aan negen verenigingen en stichtingen in de gemeente Hellendoorn.

Van onze redactie 27 januari 2016

Massaontslagregiogelderlandrabobank1065

De jaarlijkse bijdragen uit het Projectenfonds zijn bestemd ter ondersteuning van maatschappelijke initiatieven in het werkgebied van de bank. Het gaat veelal om projecten die te maken hebben met de thema’s duurzaamheid, economische vitaliteit of leefbaarheid. De leden van de Rabobank Noord en West Twente hebben bijna duizend stemmen uitgebracht op de ingediende projecten. In totaal wordt 180.500 euro uitgekeerd aan maar liefst 63 lokale projecten.

Van alle Hellendoornse projecten ging het meeste geld (5.000 euro) naar korfbalvereniging NKC’51 in Nijverdal. De Stichting Aangepast Paardrijden Stal De Esch in Daarle krijgt 2.500 euro .Dorpshuis ’n Kadiek, aan de Nieuwstadsweg krijgt 2.500 euro. Aan de projecten van voetbalclub DES, wijk- en speeltuinvereniging De Blokken en De Huiskamer van Hellendoorn in Nijverdal is ook 2.500 euro toegekend. De Historische Kring Hellendoorn-Nijverdal krijgt 1.000 euro . Datzelfde bedrag gaat naar popkoor Puur uit Haarle. 1.000 euro gaat naar bridgesociëteit Sans Fumer uit Nijverdal