Nieuws Financiën

Sun Capital doet geen bod

David Bremmer 12 januari 2016

Vroomdreesmansuncapital1065

Ruim tien kandidaat-kopers krijgen van de curatoren de kans om een officieel boekenonderzoek te doen en een bod uit te brengen op het failliete V&D en La Place. Dat meldt het AD.

Huidige eigenaar Sun Capital behoort tot dusver niet tot de geïnteresseerden, vertellen ingewijden aan het AD. Het Canadese warenhuis Hudson's Bay, dat ook al rechtstreekse gesprekken met diverse V&D-huurbazen voert, heeft zich wel gemeld. Onder de kandidaten bevinden zich verder diverse internationale private equity fondsen met een aanzienlijke retailportefeuille. Hudson's Bay heeft belangstelling voor een aanzienlijke hoeveelheid filialen, aldus betrokkenen, niet voor slechts een handjevol. De Canadezen zijn al actief in Duitsland en België.

De bewindvoerders maakten maandag bekend liefst zeventig voorstellen te hebben ontvangen van kandidaat- kopers. Ruim tien mogen deze week dus een officieel bod doen. Ze krijgen toegang tot een online dataroom met gedetailleerde financiële info over het warenhuis.

Dat Sun Capital naar verluidt niet bij de bieders zit, zal de ondernemingsraad als muziek in de oren klinken. Die schreef vorige week een brief aan de curatoren met als dringende aanbeveling niet met Sun in zee te gaan.