Nieuws Groei

Oud-ceo Mollie investeert in fintech-startup Sprinque

Als consumenten iets online bestellen, verwachten ze een gestroomlijnd betaalproces. Voor online B2B-aankopen is dat nog niet het geval. Daarom wil Sprinque online B2B-betalingen herdefiniëren. De fintech-startup biedt een SaaS-betaaloplossing (Software as a Service) voor B2B-verkopers en -marktplaatsen toegespitst op de behoeften van bedrijven. Sprinque heeft 1,7 miljoen euro aan financiering opgehaald bij Volta Ventures, Force Over Mass en een groep angel investors en ondernemers uit de financiële sector.

Van onze redactie 13 september 2021

Sprinque investering klantvriendelijke online B2 B betalingen

Van links naar rechts: Manoj Tutika (cto), Juan Espinosa (ceo) en Mark Holleman (cpo). Foto: Jimmy on the Run Studio

Sprinque heeft een digitale infrastructuur gebouwd om het afrekenen van zakelijke transacties net zo soepel te laten verlopen als een bestelling bij een webshop voor consumenten. De SaaS-oplossing van Sprinque heeft maar één enkele integratie nodig en biedt verscheidene specifiek zakelijke betaalopties, zo beloven de oprichters. Voorbeelden hiervan zijn betalingen met betaaltermijnen van 30, 60 of 90 dagen, gesplitste betalingen en betalingen bij behaalde mijlpalen.

De oplossing biedt volgens het bedrijf ook toegang tot meerdere betaalmethoden, waaronder Pay by Bank, waarmee kopers facturen kunnen voldoen met hun online bankrekening of mobiele bank-app. Het checkout-platform van Sprinque automatiseert alle betalingsworkflows en biedt verkopers de optie direct betaald te krijgen.

''We zitten nu in de volgende golf technologische ontwikkelingen waarbij we zien dat ook B2B-commerce zich in rap tempo verplaatst naar digitale kanalen''

Juan Espinosa, ceo Sprinque

Startup wil B2B-marktplaatsen en handelaren helpen hun bedrijf te laten groeien

Het in Amsterdam gevestigde fintechbedrijf is opgericht door Manoj Tutika (cto), Mark Holleman (cpo) en Juan Espinosa (ceo), die elkaar allemaal ontmoet hebben bij Antler Amsterdam, die vervolgens geïnvesteerd heeft in Sprinque. ,,We zitten nu in de volgende golf technologische ontwikkelingen waarbij we zien dat ook B2B-commerce zich in rap tempo verplaatst naar digitale kanalen. Deze ontwikkeling wordt bovendien versneld door de coronapandemie", aldus Espinosa.

,,Er zijn nu meer dan driehonderd B2B-marktplaatsen in Europa en het merendeel daarvan is in de afgelopen vijf jaar opgericht. Maar als het aankomt op B2B-betalingen, vindt het leeuwendeel nog steeds offline plaats. Bij Sprinque willen we een klantvriendelijke checkout-infrastructuur bouwen voor digitale B2B-handel. Ons doel is simpel: we willen B2B-marktplaatsen en handelaren helpen hun bedrijf te laten groeien en tegelijkertijd hun kosten verlagen."

Lees ook: Voormalige Mollie- en Klarna-kopstukken lanceren AI-oplossing Biller

1,7 miljoen euro aan financiering opgehaald bij Volta Ventures en Force Over Mass

Sprinque heeft 1,7 miljoen euro aan financiering opgehaald bij Volta Ventures en Force Over Mass. Beide investeren in tal van fintech- en B2B-startups, zoals Banxware, Cashforce, Blanco en Shieldpay. Een paar fintech-grootheden heeft ook bijgedragen. Het gaat onder meer om angels als Gaston Aussems, voormalig ceo van Mollie, en Matt Robinson, de oprichter van GoCardless.

Mark Holleman: ,,De aanvullende competenties, samengebracht door Antler, is wat dit team van oprichters een geweldige match maakt voor onze investeerders. Volta zag vanaf het begin wat de mogelijkheden waren en met Force Over Mass hebben we partners binnengehaald met ervaring op het gebied van B2B en fintech, die bovendien over een internationale portfolio beschikken."

''Snelheid is nu van het grootste belang. De mogelijkheden zijn bijna eindeloos. Met deze financiering kunnen we een groot deel veroveren van het onontgonnen gebied dat voor ons ligt''

Mark Holleman, cpo Sprinque

Met deze financiering kan Sprinque zijn product uitbreiden en de eerste klanten op de almaar groeiende wachtlijst aansluiten. Espinosa: ,,We streven ernaar om volgend jaar te groeien naar 100 miljoen euro aan verwerkte betalingstransacties." Holleman voegt toe: ,,Snelheid is nu van het grootste belang. De mogelijkheden zijn bijna eindeloos. Met deze financiering kunnen we een groot deel veroveren van het onontgonnen gebied dat voor ons ligt."

Ondernemers eerder actief voor MessageBird en Arvato

Sprinque is in het voorjaar van 2021 in Amsterdam opgericht door Manoj Tutika, Mark Holleman en Juan Espinosa. Voordat hij Sprinque oprichtte was Tutika een founding engineer bij verschillende met venture capital gefinancierde startups, het meest recent bij Netradyne, een startup gespecialiseerd in AI. Espinosa leidde de marktintroductie van MessageBird, dat dit jaar gewaardeerd werd op meer dan een miljard euro. Holleman was verantwoordelijk voor een groot account bij Arvato Financial Solutions, waar hij een Buy Now, Pay Later-betaaloplossing opzette voor de belangrijkste marktplaats in Europa.

Lees ook: Betaaldienst Mollie krijgt met kapitaalinjectie ineens 665 miljoen euro erbij op de rekening

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws