Nieuws Groei

GoStudent wil VS veroveren met bijlesdiensten

GoStudent verlegt zijn grenzen naar de Verenigde Staten. De scale-up heeft een Amerikaans hoofdkantoor geopend in Austin, Texas. Tegen het einde van 2022 wil GoStudent in de VS maar liefst 150.000 bijlessen per maand verzorgen.

Van onze redactie 22 maart 2022

Austin Texas skyline stad tech unsplash

Austin, Texas, staat bekend om zijn opwindende startup-scene. Foto: Unsplash

Als onderdeel van zijn voortdurende missie om een wereldwijd toonaangevende onderwijsaanbieder te worden, heeft EdTech-unicorn GoStudent expansie naar de VS aangekondigd. Na een succesvolle soft launch in november 2021, is GoStudent naar eigen zeggen klaar om op maat gemaakte online bijlessessies in meer dan 30 vakken te leveren aan een markt van ruim 50 miljoen studenten. GoStudent biedt lidmaatschappen van 6 tot 36 maanden aan, waarbij de prijs per sessie varieert van 32 tot 50 dollar, afhankelijk van het gekozen pakket.

"Het marktpotentieel van meer dan vijftig miljoen studenten tussen zes en achttien jaar is enorm in de VS"

Laura Warnier, Chief Growth Officer van GoStudent

Online leren in de VS al ingeburgerd

,,Het marktpotentieel van meer dan 50 miljoen studenten tussen 6 en 18 jaar is enorm", zegt Laura Warnier, Chief Growth Officer van GoStudent, die verantwoordelijk is voor de wereldwijde expansie van GoStudent. De marktomstandigheden zoals we die aantroffen bij het betreden van de VS zijn gunstig. We verwachten een kwalitatief hoogstaand aanbod van bijlesdocenten, vanwege het sterke aantal topuniversiteiten en het feit dat universiteitsstudenten bijbaantjes hebben tijdens hun studie."

,,Ook is online leren in de VS al vertrouwd en ingeburgerd. In combinatie met het feit dat er grote landelijke gebieden zijn waar de toegang tot kwalitatieve fysieke bijlesdocenten beperkt is en waar online bijles welkom zal zijn, zorgt dit voor een veelbelovende lancering."

VS is veelbelovende markt voor bijlesdiensten GoStudent

GoStudent wil miljoenen gezinnen in de VS toegang bieden tot betaalbare, op maat gemaakte, één-op-één bijlessen voor hun kinderen, inclusief coaching voor gestandaardiseerde testen. Het bedrijf biedt ook bijles in de kernvakken van school, evenals ondersteuning bij op interesse gebaseerd leren, zoals coderen. De bijles wordt online gegeven, via video, en wordt uitgevoerd via het online platform van GoStudent. Op dit platform kunnen de lessen worden ingepland en kan feedback worden gedeeld.

Lees ook: Ludo Jacobs (27) scoort met 'airbnb' onder bijles-apps

Recent marktonderzoek van GoStudent in de VS toont aan dat meer dan 65 procent van de ondervraagde ouders in de afgelopen 12 maanden één-op-één bijles heeft georganiseerd voor hun kind en daarvoor gemiddeld 68 dollar per sessie heeft betaald. De gemiddelde prijs per sessie bij GoStudent is beduidend lager: 41 dollar. ,,Onze visie is om het volledige potentieel van elke student te benutten", zegt Felix Ohswald, medeoprichter en ceo van GoStudent. ,,Op onze missie om dit doel te bereiken, zetten we ons in om toegang te bieden tot onderwijs van hoge kwaliteit door gebruik te maken van online oplossingen en door tarieven vast te stellen die gemakkelijker betaalbaar zijn. Digitalisering heeft altijd bijgedragen aan het democratiseren van industrieën en het toepassen van deze logica op het onderwijs is al langer aan de orde."

Talentenpool aanboren in 'startup-hub' Austin

Sam Best is aangesteld om de toetreding tot de Amerikaanse markt te gaan leiden. GoStudent omschrijft hem in een persbericht als een ervaren sales-expert met ruime leidinggevende ervaring en een bewezen track-record in het bouwen van een fundering voor succesvolle software- en techstartups. Warnier: ,,Naast Sams uitgebreide ervaring is hij een inspirerende leider die weet hoe hij zijn team met passie en energie moet motiveren. We ervan overtuigd dat hij een geweldige culturele fit is met GoStudent."

"Austin heeft een zeer aantrekkelijke pool aan talenten van veelzijdige individuen"

Sam Best, Go Student

EdTech-unicorn GoStudent heeft ervoor gekozen om zijn Amerikaanse hoofdkwartier te openen in Austin om zo deel uit te maken van de 'opwindende' startup-scene aldaar. De hoofdstad van Texas telt meer dan 7000 techbedrijven en 100 incubators, accelerators en co-working spaces. Ook rekent het bedrijf op een rijk aanbod van talent in Austin. De stad heeft de op vier na hoogste concentratie van volwassenen met een universitaire opleiding en meer dan een derde van de bevolking is tussen de 25 en 44 jaar oud. ,,Wij zijn op zoek naar slimme en diverse arbeidskrachten om verdere groei te stimuleren", zegt Sam Best. ,,Austin heeft een zeer aantrekkelijke pool aan talenten van veelzijdige individuen. Dit maakt het een veelbelovende locatie voor ons om talenten te werven die passen bij onze cultuur om zo een leidende positie te verwerven in de Amerikaanse bijlesmarkt."

GoStudent heeft ambitieuze groeiplannen

In 2022 wil GoStudent zijn team in Austin laten groeien naar minstens 130 medewerkers, met name werkzaam in tutor management, customer success en sales. Tegen het einde van het jaar wil het bedrijf een volume van 150.000 geboekte sessies per maand bereiken in het hele land. De lancering van GoStudent in de VS komt slechts enkele weken na de overname van het in het Verenigd Koninkrijk gevestigde leer- en revisieplatform Seneca Learning en het in Spanje gevestigde Tus Media Group, een open marktplaats voor bijles. In januari 2022 kondigde GoStudent zijn Series D-financieringsronde van 340 miljoen dollar aan, geleid door Prosus, en de daaropvolgende waardering van het bedrijf van 3,5 miljard dollar.

Het in New York gevestigde Left Lane Capital investeert al in GoStudent sinds zijn Series A-financieringsronde begin 2020. ,,We hebben veel eerdere investeringen, zoals Hellofresh en Blinkist, met groot succes vanuit Europa naar de VS zien komen", zegt Vinny Pujji, managing partner bij Left Lane Capital. ,,We zijn verheugd dat leerlingen in Amerika eindelijk toegang krijgen tot één-op-één bijles van hoge kwaliteit tegen betaalbare tarieven."

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws