Nieuws Groei

Horecagroothandel Crownfood ondergaat middenin de coronacrisis een mega-uitbreiding

Midden in de coronacrisis een drie keer zo groot bedrijfspand bouwen en groeien van 50 naar 120 medewerkers. Horecagroothandel Crownfood waagt de stap. De eerste schop gaat over een paar weken de grond in. Daarna zal zo snel mogelijk worden begonnen met de werving van maar liefst zeventig nieuwe medewerkers, van chauffeurs en kantoorpersoneel tot diepvriesmedewerkers en orderpickers. Het is een hele stap voor het familiebedrijf uit Enschede, maar er is alle vertrouwen in de toekomst.

Anja Kruise (Tubantia) 10 november 2020

Horecagroothandel crownfood uitbreiding

Mede-eigenaar Crownfood Ninos Mirza: ,,We groeien elke maand alleen maar harder. Last van de coronacrisis? Totaal niet!" Foto ter illustratie.

„De bank staat er helemaal achter. We groeien elke maand alleen maar harder. Last van de coronacrisis? Totaal niet!”, zegt mede-eigenaar Ninos Mirza tegen Tubantia. De belangrijkste reden daarvan is het feit dat Crownfood haar producten door het hele land aan met name cafetaria's, pizzeria's en dönerzaken verkoopt. „Die mogen gewoon doordraaien en bestellingen leveren”, aldus Mirza. Restaurants maken hooguit 10 procent uit van de klantenkring.

Einde aan parkeerproblematiek voor de 25 bedrijfswagens

Nu nog is Crownfood gevestigd aan De Giem, in het havengebied. „Maar daar barsten we er aan alle kanten uit.” Er is een groot parkeerprobleem voor de 25 bedrijfswagens en het magazijn kan het volgens Mirza ook al langere tijd niet meer aan.

Lees ook: Nieuwe klanten en explosie online winkelen: monstergroei Adyen

"Last van de coronacrisis? Totaal niet!”

Mede-eigenaar van Crownfood, Ninos Mirza

Het bedrijf aan De Giem beslaat ongeveer 3.500 vierkante meter. Aan De Osseboer, niet veel verderop in het havengebied, wordt een pand gebouwd van 14.000 vierkante meter. De bouw begint over een week of twee, de verhuizing is naar verwachting in augustus. Het pand aan De Giem is eigendom en daarvoor ligt al een nieuw plan klaar. Het wordt een soort outlet van supermarktartikelen voor zowel de particuliere als de zakelijke markt.

Van chauffeur tot eigenaar van de zaak

Crownfood heette voorheen Jeruzalem en werd in 2003 overgenomen door de vader van Ninos, Simon Mirza. Hij begon bij Jeruzalem als chauffeur, werd vertegenwoordiger, klom op tot rechterhand van de vorige directeur en nam uiteindelijk de zaak over.

Alles over, voor én door ondernemers in je mailbox.

Ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief met inspirerende ondernemersverhalen en informatieve artikelen.