Nieuws Groei

Champagne op kantoor Nikkie Plessen: Dragons' Den-deal met vitamineleverancier Viteezy

In vergelijking met haar collega-Dragons investeert Nikkie Plessen niet vaak tijdens Dragons’ Den. Maar als ze het dan eens doet, lijkt het direct een perfecte match. Donderdagavond was te zien hoe de Utrechtse topondernemer met vitamineleverancier Viteezy aan de haal ging. ‘Dit is een verhaal dat bij mij past’, zei ze direct na pitch van ondernemers Frans Peters (28) en Bas van Klaveren (26). De twee mannen kregen met Plessen eveneens precies wat ze wilden.

Robbert Daalder 8 april 2021

Klaveren peters plessen dragons den viteezy

Bas van Klaveren (links) en Frans Peters hebben woensdag de deal met investeerder Nikkie Plessen afgerond. Foto: NP FAshion

Voor de vermogende modekoningin moet de dienst of het product van een Dragons’ Den-deelnemer iets toevoegen aan haar bedrijf. Vorig jaar belichaamde Wouter Meeuwisse met LOYYO die meerwaarde. Zijn loyaliteitsdienst voor retailers bleek een missend puzzelstukje binnen Plessens NP Fashion, het moederbedrijf van haar vijf succesvolle merken.

Plannen van Plessen koren op de molen van Viteezy

Viteezy is een abonnementsaanbieder van gepersonaliseerde dagelijkse vitamines en moet zo’n zelfde puzzelstukje worden. Niet in de wereld van de mode, maar in die van de gezondheid. ,,Ik heb een sportschool en kan dit product goed wegzetten”, aldus Plessen tijdens de tv-uitzending waarin ze voor 300.000 euro 20 procent van de aandelen scoorde. Ze gaf daarbij aan dat het werven van naamsbekendheid een belangrijk item wordt - en laat dat nou net één van de pijlers van de startup zijn.

"We gaan wekelijks sparren om te bepalen wie wat gaat doen en hoe het moet gebeuren. Er heerst een goede synergie en dat is belangrijker dan alleen het investeringsgeld"

Frans Peters, medeoprichter Viteezy

Lees ook: Investeerders Dragons' Den ingepakt met thee van eigen bodem

,,Nikkie ademt marketing”, begint Peters. ,,Als iemand weet hoe je een product in de markt zet, dan is zij het wel. We zijn daar met Viteezy voor het belangrijkste deel al in geslaagd, maar met haar is het bereik nog vele malen groter. Bovendien is Nikkie iemand die duidelijk veel om haar gezondheid geeft en veel met haar uiterlijk bezig is. Het gebruik van de juiste vitamines en mineralen speelt daarbij een belangrijke rol waardoor Viteezy naadloos aansluit op haar levensstijl. Zo iemand wil je als investeerder van jouw hut.”

Zakelijke focus Dragons' Den-investeerder belangrijk voor Peters en Van Klaveren

Ook aan de zakelijke focus van Plessen wordt zwaar getild door de twee ambitieuze ondernemers. ,,In vergelijking met de andere dragons investeert Nikkie niet zo vaak. Dat betekent dat zij niet continu met twintig bedrijven tegelijk bezig is, maar zich goed kan focussen op de partijen waar ze wél mee samenwerkt. Eén keer per maand bellen om inzicht te krijgen in onze cijfers is er dus niet bij. Nee, we gaan wekelijks sparren om te bepalen wie wat gaat doen en hoe het moet gebeuren. Er heerst een goede synergie en dat is belangrijker dan alleen het investeringsgeld.”

Sinds de opnames in februari hebben de oude studievrienden vier gesprekken bij hun investeerder op kantoor gehad en tijdens de laatste ontmoeting op woensdagmiddag werd er een fles champagne ontkurkt na het sluiten van de deal. Het zijn ontwikkelingen om van te smullen voor een bedrijf dat nog maar een jaar geleden live ging.

Tekst gaat verder onder de foto.

Lees ook: Dragons' Den: jonge koffiemakers verleiden drie Dragons en kiezen voor Pieter Schoen

'Consument niet langer laten zwemmen in overweldigend aanbod'

Eentje dat is ontstaan uit een gemis in eigen voorziening. ,,Ik werkte hiervoor bij een startup waar ik lange dagen maakte”, verklaart Peters. ,,Na verloop van tijd merkte ik dat dit invloed had op mijn gezondheid. Ik besloot voor extra vitamines en mineralen te gaan, maar toen ik de winkel inliep, zag ik één grote wand met wel zestig verschillende potjes vitamine D. De ene duurder dan de andere en sommige zelfs vegan. Op internet is het aanbod net zo overweldigend terwijl je eigenlijk niet eens weet wat je nodig hebt.”

"De internationale groei die we nu al doormaken, is niet eens gepland. De organische groei in de vorm van mond-tot-mondreclame en Instagram is enorm"

Frans Peters, medeoprichter Viteezy

Persoonlijke vragenlijst Viteezy al ruim 150.000 keer ingevuld

Peters vertelt dat meer dan de helft van de Nederlanders dagelijks vitamines slikt terwijl een groot deel niet eens precies weet wat en waarom. Met Viteezy moet dit toegankelijk terrein worden. Niet middels intakes en dure bloedtesten, maar met behapbare vragenlijsten waar gepersonaliseerde bestellingen uit gefilterd kunnen worden.

,,Waar wij de kennis vandaan halen om de consument datgene te geven wat hij of zij echt nodig heeft? Van buitenaf”, zegt Van Klaveren. ,,Wij werken nauw samen met diëtisten en een orthomoleculair therapeut. Dat is iemand die de optimale concentraties aan voedingsstoffen in iemands lichaam wilt bewerkstelligen en dat gebeurt dus aan de hand van antwoorden uit de vragenlijsten waarvan er inmiddels al ruim 150.000 zijn ingevuld.”

Tekst gaat verder onder de foto.

Lees ook: Nikkie Plessen: 'Dragons' Den nu extra interessant door huidige crisis'

De markt die het tweetal kan bedienen, is gigantisch. En ondanks de grote mate van concurrentie in deze branche, lukt het Viteezy nu al om ook over de grens te leveren. Zo is er in Nederlandstalig België veel vraag naar het gepersonaliseerde doosje dagelijkse vitamines en druppelen de aanvragen vanuit Duitsland ook langzaam binnen.

Dergelijke ontwikkelingen maken de samenwerking met investeerder Plessen nog waardevoller. Mede door haar kennis en kunde, bereik en geld durft Peters de woorden ‘Europese dominantie’ te bezigen wanneer het over ambities gaat.

Viteezy 'verpakkingsklachten' uit Dragons' Den worden in behandeling genomen

,,Dat is een mooi streven voor over een jaar vijf. De internationale groei die we nu al doormaken, is niet eens gepland. De organische groei in de vorm van mond-tot-mondreclame en Instagram is enorm. Toch richten we ons voorlopig echt nog op de Nederlandse markt. Op dit moment werken we met achttien verschillende vitamines, mineralen en kruiden. Dat gaan we uitbreiden. En zoals je in de uitzending zag, waren de dragons’ ook nog niet echt te spreken over het uiterlijk van het doosje dat we onze klanten brengen. Het concept staat, nu is het tijd voor de rest.”

Tekst gaat verder onder teamfoto Dragons' Den. Foto: Annemieke v/d Togt.

In Dragons’ Den krijgen startups en scale-ups die op zoek zijn naar een investeerder, de kans hun bedrijf te pitchen aan vijf succesvolle zakenmensen. Michel Perridon, Nikkie Plessen, Won Yip, Shawn Harris en Pieter Schoen zijn samen goed voor zo’n 1 miljard euro en investeren met eigen geld in bedrijven die zich in het tv-programma presenteren.

De afleveringen van Dragons’ Den zijn terug te kijken NPO Start. Hier vind je een overzicht van de Dragons' Den-deelnemers van het seizoen 2021.

Lees ook: Derde seizoen Dragons' Den: de succesverhalen van 2021

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws