Aangeboden door JOARZ

Branded Content Groei

'Mijn luxueuze beddengoed bereikt een breed publiek'

Nadat Jorien Huigen een aantal nachten in een hotel in New York sliep onder beddengoed van Egyptisch katoen, besloot ze gelijkwaardig bedtextiel te gaan produceren. Minder prijzig, even comfortabel. Bedtextielmerk JOARZ was geboren. ,,We luisteren goed naar de klant.”

Van onze redactie 27 maart 2021

JOARZ portret Jorien Huigen 2021 small

Jorien Huigen (JOARZ): ,,Bedlinnen van hoge kwaliteit voor een toegankelijke prijs." Foto: Marie Broeckman

Huigen kwam er snel achter dat de stof van het beddengoed in luxe Amerikaanse hotels gemaakt is van Egyptisch katoen; een zeer exclusieve soort met een hoog prijskaartje. Het bevreemdde haar dat dergelijke kwaliteit nergens te vinden was voor een toegankelijke prijs. Huigen besloot dat het anders moest. Beddengoed gemaakt van een geweldige stof tegen een betaalbare prijs werd de missie van haar bedrijf JOARZ. ,,Ik ben van mening dat bedlinnen van hoge kwaliteit ook toegankelijk zou moeten zijn voor een breder publiek.’’

Lees ook: Hoe deze ondernemer met haar eigen merk de beddengoedmarkt verovert

Lange zoektocht naar betaalbaar katoen

Egyptisch katoen typeert zich door een lange vezel gevolgd door een technische bewerking qua spinnen en weven. Maar wat blijkt? Er zijn meer katoensoorten met een identieke vezel, die wél betaalbaar zijn. Na een lange zoektocht vond Huigen een soortgelijke (en betaalbare) katoensoort als de Egyptische variant en weefde dit op een soortelijke manier waardoor het gevoel van de uiteindelijke stof identiek te noemen valt. Dit is de basis van alle bedtextiel-producten van JOARZ. Daarbij is er keuze uit percale- of satijn-geweven katoen. ,,Percale voelt crispy en luchtig, satijn extreem zacht en soepel”, vertelt Huigen. ,,Al ons bedtextiel wordt in Portugal geproduceerd onder de hoogste kwaliteitsnorm. Deze norm beperkt zich niet louter tot de producten, maar geldt ook voor alle medewerkers van de fabriek. Ze zijn gegarandeerd van een schone, veilige werkplek en krijgen een eerlijk salaris uitbetaald.”

"Al ons bedtextiel wordt in Portugal geproduceerd onder de hoogste kwaliteitsnorm"

Jorien Huigen, oprichter JOARZ

Slim inspelen op klantbehoefte

Wat het bedrijfsavontuur van Huigen vooral bijzonder maakt, is de keuze om klantbehoeftes tot in de finesses te ontrafelen. ,,De meeste startende bedrijven beginnen met een marketingplan en bouwen op basis daarvan sales-ambities op. Mijn kennismaking met de markt had kwalitatief hoogwaardig bedtextiel als uitgangspunt. Ik ben daarna goed gaan luisteren hoe de klant daarop reageerde. Zo waren we in het begin sterk gericht op gebruik van percale katoen. Ik kreeg terug dat een groep mensen de voorkeur geeft aan een zachte en soepele stof. Dus heb ik ook een selectie katoen-satijn toegevoegd aan het assortiment.”

Lees ook: JOARZ: Het succes van ondernemer Jorien Huigen door oprechte belangstelling

Sinds kort produceert JOARZ duurzame dekbedden. ,,We kregen van klanten geregeld de vraag waar een kwalitatief hoogwaardig dekbed te koop was. Dat was aanleiding om dit zelf te gaan ontwikkelen.” Deze dekbedden worden geproduceerd in eigen land en zijn gevuld met 100 procent gerecycled dons. Tevens zijn ze voorzien van een zachte, biologische katoenen tijk. ,,Het perfecte dekbed”, aldus Huigen.

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met JOARZ. Meer informatie op joarz.com