Nieuws Groei

Startup BUBTY haalt met freelance managementsysteem 300.000 euro op

Eén online platform om al je freelancers te beheren, mee samen te werken en te kunnen betalen. Dat is BUBTY, volgens de jonge oprichters het allereerste freelance managementsysteem van Nederland. De startup is begonnen in coronatijd en heeft net 300.000 euro opgehaald om het platform verder te ontwikkelen.

Van onze redactie 10 augustus 2021

Bubty oprichters vlag

Lee Willoughby (links) en Benjamin Schriel haalden met hun BUBTY tonnen binnen. Foto: BUBTY

BUBTY is bedacht door Lee Willoughby en Benjamin Schriel. Twee jonge ondernemers (beiden 24) die met het platform naar eigen zeggen een probleem oplossen dat steeds meer bedrijven voelen: de rompslomp bij het werken met freelancers. ,,De tool maakt werken met freelancers veel eenvoudiger", vertelt Willoughby. ,,Je kunt je eigen freelance-database samenstellen, vindt makkelijk de juiste competenties voor een specifieke klus en ziet meteen wie beschikbaar is en regelt ook de betaling."

Lees ook: Miljoeneninvestering voor Rotterdamse vrachtbemiddelaar en startup Shypple

Flexibele schil in eigen beheer van ondernemer

Een freelancer vinden kost in veel gevallen geld. Veel bedrijven schakelen hiervoor zelfs externe recruiters in. Dit is echter in veel gevallen onnodig omdat het bedrijf en zijn werknemers binnen hun netwerk veel goede freelancers kennen. Deze freelancers worden alleen nog niet centraal beheerd en opgeslagen, waardoor ze langzaam maar zeker uit beeld raken. BUBTY gelooft dat er behoefte is aan een omgeving waar je je huidige en voormalige freelance contacten kunt terugvinden. De Haagse startup zegt hierdoor het proces niet alleen eenvoudiger te maken, maar ook nog eens een stuk voordeliger.

,,Je bouwt namelijk zelf een database op en je hoeft voor een opdracht dus niet steeds op zoek naar geschikte freelancers. Zelf of via een externe partij die daarvoor een fee rekent. Met BUBTY heb je de flexibele schil van je bedrijf gewoon in eigen beheer."

"In de eerste fase hebben we alles uit eigen zak betaald, maar nu is het tijd voor een volgende stap en zijn we in contact met investeerders"

Lee Willoughby, mede-oprichter BUBTY

Welke skills heeft een freelancer? Wanneer is hij beschikbaar? Wat is het tarief?

Het idee voor BUBTY werd geboren toen Willoughby en Schriel hun eigen digitale bureau startten. Gaandeweg werkten ze met steeds meer freelancers en ervaarden het gedoe wat daarbij komt kijken. Welke skills heeft iemand? Wanneer is hij beschikbaar? Wat is het tarief? Willoughby: ,,Dat waren vragen die telkens weer speelden. Toen kwam de coronacrisis en zijn we gaan werken aan software om dit probleem op te lossen. Al snel toonden andere bedrijven interesse en zo is het balletje gaan rollen."

Lees ook: Nederlandse horeca-startup Orderli treedt in voetsporen van Airbnb

De twee twintigers hebben bijna anderhalf jaar gewerkt aan de ontwikkeling van BUBTY. De eerste bedrijven zijn er inmiddels mee aan de slag gegaan. Met de feedback die daar uitrolt, kan de startup het freelance managementsysteem blijven verbeteren.

,,In de eerste fase hebben we alles uit eigen zak betaald, maar nu is het tijd voor een volgende stap. De afgelopen maanden is er met veel geïnteresseerde investeerders contact geweest. Met Marielle van der Zwan (Vivacy) en investeringsfonds Definition of Ready hebben we nu investeerders aan boord die passen bij ons en de fase van ons bedrijf. Het leuke van deze investeerders is dat zij niet alleen de funding verzorgen, maar ook echt meedenken en ons adviseren”, aldus Willougby. Al deze kennis wordt gebruikt om het platform klaar te stomen voor de volgende fase.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws