Het hybride werken heeft een enorme impact op bedrijfskantines en bedrijfscatering. Yorick van Baarsel van New Fork, hij verkocht het eind 2020 aan het Schiedamse facilitaire concern Facilicom, laat zich niet kisten. Hij ontwikkelde een app. Elke thuiswerker of kantoorwerker kan daarmee voor 09.30 uur een lunch bestellen. Op een aantal plekken staat dan tijdens lunchtijd een soort van New Fork-bakfiets. Of de lunch staat klaar in een horeca-etablissement.
,,Vanaf elke plek in Rotterdam is er op maximaal 15 minuten loopafstand een pick-up point voor het afhalen van de zakelijke lunch”, aldus Van Baarsel. ,,Ook is er de keuze waar de lunches geleverd moeten worden: kantoor of op het New Fork Pick-up point. Op deze manier voelen thuiswerkers zich betrokken bij kantoor en eten ze een kwalitatieve gezonde lunch zoals op kantoor. Wij verwachten dat smart catering de toekomst heeft. Daarom experimenteren wij met dit soort concepten, want wie niet waagt, wie niet wint.”
Lees ook: Caroline van der Lande verkoopt haar Buurtboer aan cateraar Albron
Yorick van Baarsel begon samen met Roland Mathyi in 2011 met New Fork. Sindsdien worden bedrijven als Coolblue, Deutsche Bank, Erasmus Universiteit, Dept en HeadFirst voorzien van een lekkere en gezonde lunch. ,,Wij denken dat het hybride werken blijft, daarom rollen we deze propositie uit in Rotterdam, want van experimenteren kun je leren. Blijkt het een succes, dan ligt de rest van Nederland aan onze voeten.”
De tekst gaat onder de foto verder.
New Fork pick-up points kunnen ook allerlei soorten horecazaken zijn die het belang van gezonde lunches benadrukken. Eén van de afhaalpunten is de Frietboutique in de Rotterdamse Witte de Withstraat. ,,We willen door deze samenwerking een bijdrage leveren aan gezonde bedrijfslunches voor medewerkers die thuis werken”, aldus mede-eigenaar Pebbles van Noorden van de Frietboutique. ,,Elke dag friet raden wij om gezondheidsredenen niet aan. Maar afwisseling van spijs doet eten, dus na een aantal dagen de gezonde bedrijfslunch van New Fork zal dat frietje op de vrijdag extra lekker smaken.”