Nieuws Technologie

Delftse studenten halen ton groeikapitaal op voor digitale turflijst

De ouderwetse turflijst: onleesbaar gekras of het papier kapot. Als het aan een groep Delftse studenten ligt is dat verleden tijd. In bijna duizend studentenhuizen is het papieren lijstje inmiddels vervangen door de Turff, een tablet met slimme software waarop alle uitgaven worden bijgehouden.

Van onze redactie 8 april 2021

Turff tablet bediening

Met de Turff-tablet kunnen alle uitgaven digitaal worden bijgehouden. Foto's: Turff

,,Veel studentenhuizen houden met pen en papier bij wie wat pakt uit de gezamenlijke voorraad”, vertelt Henry Tang, medebedenker en natuurkundestudent aan de TU Delft. ,,Zo worden de kosten eerlijk verdeeld en kan je gezamenlijk inkopen doen. Het traditionele turflijstje is echter foutgevoelig. Wij dachten: 'dat kan beter'.”

Advertenties worden op Turff getoond als screensaver

Met de Turff-tablet kunnen alle uitgaven digitaal worden bijgehouden. Het systeem is voor de gebruikers gratis doordat advertenties worden getoond als screensaver. ,,Er is dan ook veel animo”, zegt Tang. ,,Deze maand sluiten we het duizendste huis aan en we zijn inmiddels actief in vijftien studentensteden.”

''Het einddoel is dat je je nooit meer zorgen hoeft te maken om een lege koelkast''

Henry Tang, medebedenker Turff

Bier in studentenhuis dankzij consumptiedata en zelflerende algoritmes

Tang: ,,In Delft en Leiden zijn we ook begonnen met het leveren van veelgebruikte producten aan huis. Is het bier op? Dan wordt het dezelfde dag nog thuisbezorgd! Aan de hand van consumptiedata en zelflerende algoritmes kan op den duur automatisch worden voorspeld wanneer de voorraad moet worden aangevuld.”

Wat de bedenkers betreft is de investering pas het begin. ,,Het einddoel is dat je je nooit meer zorgen hoeft te maken om een lege koelkast.''

Lees ook: Van studieproject tot speelgoedstartup, deze jonge studenten scoren met Fitit-bouwpakketten

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws