Nieuws Marketing

Bioscoop met theater en kroeg in Tubbergen

De financiering is nog niet rond. Maar de kans dat Tubbergen een bioscoop met een theater krijgt lijkt nu groot.

Van onze redactie 22 maart 2016

Bioscoop Theater Thinkstock

De plannen van Ronnie Filart uit Tubbergen om een bioscoop met een theater te openen in hartje Tubbergen beginnen serieus vorm te krijgen. Filart, die een videoproductiebedrijf runt, zegt alleen de financiën nog rond te moeten maken.

"Het gemeentebestuur is enthousiast over mijn plan", zegt de ondernemer. De bioscoop krijgt een theater met een foyer én een café met een terras waar de bezoekers koffie met gebak en een biertje kunnen gebruiken.

2014 Al in september 2014 meldde deze krant de plannen voor een bioscoop met een theater. De initiatiefnemer had in eerste instantie twee locaties op het oog. Op de ene plek is wellicht plek voor twee zalen met in totaal circa 300 stoelen, op de andere locatie kan één zaal met 117 stoelen worden gerealiseerd. "De gemeente heeft me daarna de perfecte plek aangewezen in het centrum", vertelt Filart, die niet wil zeggen welke plek dat precies is, omdat de financiering nog niet rond is. "Een ondernemingsplan ligt er, maar dat moet nog goed onderbouwd worden."

Zeshonderd Filart verwacht zeker zeshonderd bezoekers per week naar de bioscoop te kunnen halen en baseert dat aantal op landelijke cijfers van de Nederlandse Bioscoopbond. "Veel mensen gaan vanuit hier naar Enschede naar de bioscoop en maar een klein aantal naar Almelo en Hengelo. Ik verwacht niet alleen mensen uit Tubbergen, maar ook uit de gemeenten Dinkelland en Twenterand. Ik ben al een aantal jaren bezig met het plan, maar de laatste loodjes wegen het zwaarst. Ik wil nog een actie met crowdfunding beginnen. Er moet een aanzienlijk bedrag via deze weg binnenkomen."

Filart, die ook heel druk is met zijn videoproducties, wil de nieuwste films draaien in de bioscoop. Ook werkt Filart aan de oprichting van TV Tubbergen. "We hebben daarvoor al opnames gemaakt van het concours voor dansmarietjes en straks maken we opnames van de motorraces. Op de site www.tv-tubbergen.com staan inmiddels al wat filmpjes." Filart hoopt dit jaar of volgend jaar de deuren van de bioscoop te kunnen openen.

Enthousiast Voorzitter Horst In 't Veld van Tubbergen Bruist is enthousiast over het plan van Filart. "De leefbaarheid van ons dorp krijgt een flinke oppepper als er een bioscoop komt", zegt In 't Veld. "Voor de leefbaarheid is dat een opsteker. Maar Filart moet het wel concreet maken. Ik kan niet beoordelen of het plan haalbaar is."