Nieuws Marketing

Pokémon-ijs nu favoriet voor liefhebbers in Soest

Het uitgebreide scala van 80 ijssmaken zorgt normaal voor lange rijen bij IJssalon Bemer in Soest. Maar deze zomer blijft het stiller dan voorzien. Dat schrijft het AD.

Lotte van Erp | Foto: Nico Brons 10 augustus 2016

Ijs pokemon 1065

De vitrine blinkt en de ijsbakken zijn gevuld meteen kleurenpalet aan verschillende soorten ijs. Maar, in geen enkele bak ontbreekt iets van de koude lekkernij. En dat is frustrerend, volgens Pascal Bemer (41). ,,We zijn elke dag vroeg aan het werk om de zaak op tijd open hebben. Daarna is het wachten op klanten." De lange rij die de twee broers gewend zijn, blijft uit. Dat is een wisselwerking, weet zijn jongere broer Rogier (39). ,,Als er een rij staat, sluiten mensen aan. Zien eten doet eten."

De broers zijn gespecialiseerde ijsbereiders. Ze produceren op mooie dagen 120 liter ijs. Nu de helft minder. ,,We moeten het vooral hebben van mensen die langsfietsen of een rondje wandelen. Daarom is 35 graden ook niet gunstig voor ons. Dan eet iedereen ijs op het strand."

Twee weken voor de zomervakantie waren de broers op hun drukst. Naast het runnen van hun ijssalon leveren ze ook ijs aan scholen, tehuizen en restaurants in Soest. ,,Met onze bus staan we op feesten en rijden we rond. Een leuke afwisseling", vindt Pascal.

KomkommersmaakHet uitgebreide scala aan smaken is de kracht van een ijssalon, volgens de broers. ,,Daar komen mensen voor. Op zondag verkopen we 48 soorten. Dat zijn er nu 24, waarvan er 14 vast in het assortiment zitten. De rest wisselt wekelijks."

Als de broers de lijst met smaken erbij pakken tellen ze er 84. In het verleden experimenteerden de Bemers wel eens met wat 'gekkere' smaken. ,,Black-mamba ijs, komkommer- ijs en cassave-ijs. De komkommersmaak vond ik persoonlijk heel fris en lekker", vertelt Pascal. ,,Klanten vinden het leuk om te zien. Maar als het erop aankomt, kiezen ze vervolgens voor hun vertrouwde vanille. Daarom houden we het nu bij de bekendere smaken."

PokémonKeuzestress hebben de klanten van de ijssalon niet, zeggen de broers. ,,De meesten weten precies wat ze willen. Sommigen vragen om een smaak die die week dan net niet in de vitrine ligt." Eén smaak heeft de voorkeur deze zomer. ,,We hebben sinds anderhalve week Pokémon- ijs. Stratiatella-aardbei. "

Na de zomer krijgt de ijssalon aan het Nieuwerhoekplein een andere functie. ,, Vanaf november verkopen we oliebollen. Dan mag de temperatuur wat ons betreft wél omlaag."