Nieuws Radio

Nølson-oprichter Niek Koedam co-host bij De Ondernemer Live

Niets zo inspirerend als succesvolle, jonge ondernemers zoals Niek Koedam. De twintiger is oprichter van herenkledingmerk Nølson, een merk met stijl en duurzaamheid hoog in het vaandel. De ondernemer is dinsdag 11 oktober tussen 11.00 en 13.00 uur de co-host van De Ondernemer Live. Presentatoren Remy Gieling en Roland Tameling praten met Koedam over ambitie, investeren en internationale groei. Maar wie en wat mogen we nog meer verwachten, live vanuit De Radiofabriek in Hilversum?

Van onze redactie 10 oktober 2022

Nolson niek koedam startup mode

Niek Koedam, oprichter van Nølson en co-host van De Ondernemer Live.

Ondernemer Niek Koedam startte na zijn studie, met het geld dat zijn oma voor hem had gespaard, een eigen kledingmerk, Nølson. De aanleiding? Dat was de vraag 'waar vind je een hoge kwaliteit shirt voor een eerlijke prijs?'. Met deze gedachte werd het perfecte shirt gecreëerd, met de hand gemaakt in het eigen atelier. ,,Onze missie om het perfecte overhemd te creëren begon met het combineren van traditioneel vakmanschap met een modern en strak Scandinavisch design.''

Begin dit jaar spraken we de twintiger nog uitgebreid in de serie 'Startup van de Week' en dinsdag 11 oktober tussen 11.00 en 13.00 uur is hij de co-host van Remy Gieling en Roland Tameling in De Ondernemer Live vanaf Het Mediapark in Hilversum. We praten met Koedam onder meer over duurzaamheid, het vinden van de juiste investeerders en groeien in het buitenland.

,,Ik wil graag een aantal stappen in Duitsland willen maken, daar zie ik groeikansen. Online, maar ook met een flagshipstore. We groeien hard, Nølson Shirts is een serieus bedrijf geworden, maar de missie blijft dezelfde: kwalitatief goede overhemden verkopen voor een eerlijke prijs. Ik hoef echt geen Rolex om de pols, maar af en toe lekker uit eten vind ik wel belangrijk'', vertelde Koedam afgelopen februari. Hoe staat het nu met deze ambitie en heeft de ondernemer advies voor startende collega-ondernemers? Je hoort het dinsdag live.

''Nølson Shirts is een serieus bedrijf geworden, maar de missie blijft dezelfde: kwalitatief goede overhemden verkopen voor een eerlijke prijs''

Niek Koedam, oprichter Nølson

Dit bedrijf wil in 2025 zo’n 5 miljoen vierkante meter land in Afrika vergroenen

Over duurzame kleding gesproken... Ook Cortazu heeft een groene missie. Het bedrijf verkoopt niet alleen duurzame outdoorkleding, maar wil ook een steentje bijdragen aan het vergroenen van de wereld. Het doel is om voor 2025 zo’n 5 miljoen vierkante meter land in Afrika te vergroenen. Opvallend: dit streven is de afgelopen zomer al behaald. Hoe? Door producten te verkopen en vergroeningsevents te organiseren voor mensen die net zo gek zijn op de natuur als zij.

Hoe ‘groen’ de producten van Cortazu dan zijn? Ook daar zit een mooi verhaal achter. Ieder product wordt zo duurzaam mogelijk geproduceerd, van garen tot levering in het magazijn. Hoe dat in zijn werk gaat, vertelt mede-oprichter Wiebe Poelmann.

Het team van Cortazu. Foto: Cortazu

Alles over de KVK Ondernemersdagen en de elektrische fiets van Veloretti

Op 10, 11 en 12 oktober vinden de KVK Ondernemersdagen plaats bij KVK Rotterdam. Ondernemer Ruth van der Vlugt en Claar van Ittersum van de KVK komen over de Ondernemersdagen vertellen. Wat heb jij er als ondernemer aan, wat mag je verwachten en wat neem je mee naar huis aan kennis? Je hoort het dinsdag in De Ondernemer Live.

In De Ondernemer Onderweg maken we ruim baan voor de elektrische fiets van Veloretti en Simon Kornblum van Visma|YouServe komt vertellen over het éénjarig bestaan van deze aanbieder van HR-oplossingen.

Lees ook: Broers Koedam (Nølson en Brenger) bellen elkaar eens per week met 'een ondernemersvraag'

Wat brengen data-expert Job van den Berg en Nico Dijkshoorn deze dinsdag?

In De Ondernemer Live is ook Job van den Berg van Blue Field Agency weer te gast. Hij maakt in zijn radiocolumn Data Dinsdag in 'normaal Nederlands' duidelijk hoe als ondernemers met digitalisering en data om te gaan. En wat zou de radioshow zijn zonder Ondernemertjes, de radiocolumn van Nico Dijkshoorn?

De Ondernemer Live is te beluisteren via New Business Radio en te zien via de homepage van De Ondernemer en YouTube, van 11.00 tot 13.00 uur. Eerdere uitzendingen kun je onder meer terugkijken via deze link.

Het presentatieteam van De Ondernemer Live. Foto: Ruud Voest

Lees ook: Startup van de Week: Nølson, van de stijlvolle shirts

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws