Blog Automotive

Han ten Broeke (BOVAG): 'Tijd om wagenpark te verjongen en vergroenen'

Als ergens de uitspraak 'ondernemers zitten niet stil' van toepassing is, dan is het wel in de automotive branche. Voor #nlstartop levert algemeen voorzitter Han ten Broeke van BOVAG enkele expertcolumns waarin hij commentaar levert op ontwikkelingen in zijn branche. Dit is zijn eerste bijdrage.

Van onze redactie 4 juni 2020

Lege snelweg

De 9.000 BOVAG-bedrijven en hun 90.000 medewerkers gaan over alles dat rolt en rijdt. Over alles dat vervoer en mobiliteit mogelijk maakt en bij voorkeur niet door de overheid wordt gesubsidieerd.

Veerkracht en mobiliteit

Het was dan ook pijnlijk toen Nederland letterlijk tot stilstand kwam en het bij die ondernemers erg stil werd; in de showrooms en in de werkplaatsen. Veel van de BOVAG-bedrijven moesten diep in de eigen buidel tasten en toch ook een beroep op de overheid doen, die snel en op grote schaal bijsprong. Dat maakt ons land uniek en dat mag ook wel eens gezegd worden. Maar het schept ook verplichtingen naar onze samenleving. En die verantwoordelijkheid is aan BOVAG-leden wel toevertrouwd. Veerkracht en mobiliteit zijn immers onze 'sleutel'begrippen.

Lees ook: Bovag: vakantiegeld gaat ook naar tweede auto

Want snel na het begin van de corona-crisis bewijzen we uit een dal te kruipen. Op onverwachte manieren. Zo weten we nu allemaal wat thuiswerken is. We zien dat files oplosbaar zijn als we woon- en werkverkeer een beetje beter spreiden. We hebben al bewezen dat de beroemde Hollandse arbeidsproductiviteit er niet eens onder hoeft te leiden. We werken immers door. Als het moet, met kinderen op de achtergrond en de bezorgdheid over ouders op afstand.

e-bike en speed-pedelec

We worden creatief. De huurauto op het vliegveld is ineens de pendeldienst voor pakketvervoer. We gaan voor gezond en springen op de e-bike en de speed-pedelec. Ook naar ons werk. En we kiezen bewust voor een betere kilometer op het beste moment. Of dat nu op de fiets, de scooter of in de auto is. Over die auto: het blijft ons favoriete vervoermiddel. Zeker na corona.

Maar corona is ook een kans om ons verouderde en vervuilende wagenpark te verjongen en te vergroenen. Dan doen we iets terug. Voor de samenleving en dus voor onszelf.

Han ten Broeke

Algemeen voorzitter BOVAG

Benieuwd naar onze actieradius?

Ondernemers in de autobranche zitten niet stil. Bij DPG Media doen we dat ook niet! Ons actieradius is zelfs groter dan ooit! Benieuwd naar oplossingen voor jouw marketingvragen? Vul onderstaande gegevens in en je hoort snel van ons.