Nieuws Arbeidsmarkt

Waarom ondernemers meer krijgen uit een samenwerking met het onderwijs dan ze denken

Of het nu het bieden van een stageplek is, tot het geven van gastcolleges; samenwerken met het onderwijs brengt je als ondernemer meer dan je misschien denkt. Benieuwd wat het onderwijs voor jou kan betekenen? Laat ondernemer Geert van der Heijden je overtuigen.

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) 17 december 2021

Geert vd Heijde RV On

Door zijn samenwerking met het onderwijs waait er een frisse wind door het bedrijf van Geert van der Heijden van uit Veghel. Foto: Thomas Segers.

Jonge mensen zichzelf zien ontwikkelen. En dat in jouw organisatie. Dat is kort gezegd wat Geert van der Heijden zo aanspreekt aan zijn samenwerking met het onderwijs. De eigenaar van Vindkracht 13, een online optimalisatiebureau uit Veghel, begon klein. Bij zijn eigen oude school. Het eerste contact met de MBO-opleiding is inmiddels uitgegroeid tot het beoordelen van pitches voor de ondernemersklas, het begeleiden van studenten bij stages, tot het verzorgen van gastcolleges.

Lees ook: Niet langer diploma’s, maar vaardigheden zetten de toon op arbeidsmarkt

,,Studenten ontwikkelen in jouw organisatie vertrouwen in hun eigen kunnen. Dat is iets wat binnen hun eigen school niet vanzelfsprekend is", legt Van der Heijden uit. Nog een punt waarover hij te spreken is: de frisse wind die waait door zijn bedrijf. ,,Door te werken met jongeren ben je in staat je eigen organisatie te verjongen en de arbeidsvoorwaarden af te stemmen op hun verwachtingen."

Nog niet helemaal overtuigd? Kijk dan onderstaande video op bezoek bij Vindkracht 13.

Ondernemers van morgen

Geert van der Heijden is een van de 8 ondernemers in de serie 'De betrokken ondernemer, Samenwerken met het onderwijs in je regio’. In deze serie van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) vertellen ondernemers uit de praktijk hoe zij jongeren helpen met het ontwikkelen van hun ondernemende talenten. Spreekt dit verhaal je aan en wil je meer weten? Meld je dan aan voor de online sessie 'Samenwerken met het onderwijs levert je altijd wat op' op 2 februari 2022 en ga in gesprek met betrokken ondernemers.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws