Aangeboden door Puur* Feesten

Branded Content Personeel

Een goede voorbereiding is noodzakelijk bij het organiseren van een bedrijfsfeest

Een bedrijfsfeest of relatiedag organiseren is natuurlijk niet niks. Dit wordt eerder onderschat dan overschat. Ga je een bedrijfsfeest organiseren? Dan moet je eerst een paar dingen vaststellen. Wat is het doel van je bedrijfsfeest? Is het een jubileum? Is het om het team hechter te maken? Of is het gewoon een jaarlijkse traditie?

Van onze redactie 24 februari 2020

Feest werkvloer bedrijfsfeest

Foto: Unsplash

Samenwerken

Als je een reden hebt om iets te vieren, hoeft er geen actief programma-onderdeel bij te zitten. Maar als je echt een hechter team probeert te creëren is het noodzakelijk dat je iets doet waar iedereen samenwerkt en bij elkaar komt. Een bedrijfsfeest of een relatiedag organiseren kan natuurlijk niet zonder budget. Dit budget hoeft niet groot te zijn, maar het is wel handig dat je goed weet wat het bedrag is. Zo kan je makkelijker je opties overzien en het afstellen met jouw prioriteiten voor het bedrijfsfeest.

Waarom zou je een relatiedag organiseren?

Een relatiedag organiseren is zeer belangrijk in het bedrijfsleven. Ieder bedrijf heeft natuurlijk een netwerk, in dat netwerk heb je veel relaties met andere bedrijven met wie je samenwerkt. Om deze relaties goed te houden kan je een relatiedag organiseren. Op zo'n dag kan je deze relaties cadeaus geven en bedanken. Dit is belangrijk, want op deze manier laat je jouw netwerk zien dat je dankbaar bent dat ze er zijn. Dit kan je ook veel helpen in de toekomst omdat deze bedrijven dan eerder geneigd zijn om jou te helpen.

''Doordat je de band versterkt tussen je werknemers en jezelf, ontstaat er op het werk ook een betere sfeer''

Het nut van een bedrijfsfeest

Een bedrijfsfeest organiseren is zeer belangrijk voor je bedrijf. Op deze manier kan je de onderlinge band van je werknemers versterken. Dit is natuurlijk allemaal heel gezellig maar niet het ultieme doel van een bedrijfsfeest. Doordat je de band versterkt tussen je werknemers en jezelf, ontstaat er op het werk ook een betere sfeer. Zo zorg je ervoor dat er beter gewerkt wordt en worden groepsprojecten beter gemaakt omdat iedereen goed samenwerkt. Een bedrijfsfeest organiseren kan je natuurlijk op het werk doen, maar je zou ook een survivalrun kunnen organiseren omdat je dan zeer goed moet samenwerken.