Nieuws Personeel

Werkgevers vrezen uittocht van personeel, maar salarissen kunnen niet omhoog

De vrees dat personeel zal weglopen is op dit moment de grootste kopzorg van werkgevers. Toch trekken ze vooralsnog niet de portemonnee om ze te behouden. Dat blijkt uit Nederlands onderzoek van de Amerikaanse recruiter Robert Half, waarover het FD schrijft.

Van onze redactie 19 oktober 2021

Personeel uitloop werkgever werk

Foto: Shutterstock

,,Ze weten dat ze een salarisverhoging zouden moeten bieden, maar in veel sectoren kijken ze de kat uit de boom", zegt managing director Frédérique Bruggeman van Robert Half tegen de krant. ,,Corona heeft bedrijven op kosten gejaagd, dus de marge voor salarisverhogingen ontbreekt."

Lees ook: Einde pandemie moet personeelzoekende ondernemer hoop geven

Geen ruimte om salarissen op te rekken

Het bedrijf, dat mensen aanlevert voor financiële, administratieve HR- en sinds kort ook technische functies, deed voor zijn jaarlijkse salarisgids navraag bij directies van driehonderd bedrijven. De uitkomsten wijzen op een spagaat.

90 procent van de werkgevers maakt zich zorgen over het behoud van talent, maar nagenoeg eenzelfde aantal ziet, ondanks het herstelde vertrouwen en de weer opbloeiende economie, geen ruimte om de salarissen volgend jaar op te trekken.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws