Aangeboden door Tele2

Branded Content Regio

ROC Nijmegen kan niet zonder betrouwbare en flexibele ICT-oplossingen

ROC Nijmegen is een Regionaal Opleidingen Centrum met vestigingen in Nijmegen en Boxmeer. Je kunt er een opleiding volgen in het middelbare beroepsonderwijs of in de volwasseneneducatie. De onderwijsinstelling heeft ook een opleiding tot ICT-beheerder in huis, waarvoor uiteraard de juiste techniek nodig is. Om die reden heeft het ROC ook een partnerschap met Tele2.

Jack Monde | de Ondernemer i.s.m. Tele2 | Foto: Roland J. Reinders 3 mei 2018

ROC Nijmegen

Betrouwbare en flexibele ICT-oplossingen zijn vandaag onmisbaar voor zowel studenten als medewerkers. ,,Boeken komen nog amper op tafel’’, vertelt Jos van de Hulsbeek, sinds 2000 werkzaam bij ROC Nijmegen.

Betrouwbare leveranciers

Hij is gestart als netwerkbeheerder en heeft op de school inmiddels een functie als IT-contract manager. In die functie onderhoudt hij het contact met providers en leveranciers van hard- en software, sluit voor het ROC overeenkomsten en evalueert de samenwerkingsverbanden met leveranciers op de lange termijn. Van de Hulsbeek: ,,Wij zoeken leveranciers waarmee we een goede band kunnen aangaan. Die ons betrouwbare middelen en mogelijkheden verschaffen, oplossingsgericht meedenken en die bovendien stageplekken kunnen bieden voor onze ICT-studenten. Het zijn onze studenten die in belangrijke mate bepalend zijn voor de techniek die we afnemen.

Lees ook: Rent-a-Tent uit Markelo groeit door nieuwe backoffice

Eigen devices

,,Toen ik hier begon hadden we ruim 3.500 pc’s in huis, veelal in speciaal ingerichte computerlokalen. Nu zijn dat er nog maar 500 en dan nog vooral op de vaste werkplekken voor medewerkers. Voor onze studenten hanteren we het Bring Your Own Device-concept waarbij studenten gebruikmaken van hun eigen device; tablet, chromebook of laptop van thuis.’’

,,Voor de beste aansluiting op ons netwerk en de beschikbare applicaties geven wij studenten adviezen. Voor ons is het belangrijk om de infrastructuur goed op orde te hebben en te houden. Binnen onze gebouwen hebben we enkele fysieke ICT-steunpunten die bemand worden door ICT-studenten.

Mobiele telefonie

,,Medewerkers maken in principe gebruik van mobiele telefoons en van enkele losse toestellen op vaste plekken waarmee via Tele2 middels VOIP gebeld kan worden. Een enorme kostenbesparing. Je betaalt per toestel en maakt gebruik van een webbased platform, waarbij ook integratie van mobiel mogelijk is.’’

,,Je merkt hoe belangrijk ICT voor ons en onze studenten is”, besluit Jos zijn verhaal. ,,Omdat de ontwikkelingen snel gaan kijken we voortdurend vooruit. Zo hebben we onlangs een visiedocument ICT voor de komende vijf jaar gepresenteerd. Belangrijk daarin is de verwachte transitie van ICT-leveranciers naar kennispartners, waarmee we samenwerken aan de beste oplossingen voor studenten en docenten.”

Connected Lounge

Ontdek hoe jouw bedrijf net als ROC Nijmegen optimaal kan profiteren van de hedendaagse technologische ontwikkelingen. Kom naar de Tele2 Connected Lounge on Tour die van 15 mei t/m 20 juni elf steden door heel Nederland aandoet. Tijdens deze gratis inspiratiesessie leer je in korte tijd van trendwatchers Richard van Hooijdonk en Igor Beuker welke kansen de nieuwste technologieën jouw bedrijf te bieden hebben. Bekijk hierwanneer de Connected Lounge bij jou in de buurt is en reserveer jouw plek. Het programma loopt van 8.30 tot 11.00 uur. Deelname is kosteloos.

https://youtu.be/DDmT7xnDIvI

Bekijk hier wanneer de Connected Lounge bij jou in de buurt is en reserveer jouw plek. Het programma loopt van 8.30 tot 11.00 uur. Deelname is kosteloos.