Nieuws Zzp

BrightPensioen sluit aan bij Zelfstandigen Nederland

BrightPensioen steunt de zienswijze die Vereniging Zelfstandigen Nederland (VZN) heeft op de oudedagsvoorziening voor zelfstandig ondernemers. De organisatie heeft zich sinds deze maand aangesloten als partner van VZN, dat streeft naar een volwaardige rechtspositie voor zelfstandigen in een toekomstgerichte arbeidsmarkt. ,,Fiscale wetgeving voor zelfstandigen is te ingewikkeld."

Jeroen Mirck 25 juni 2021

Geld finance pensioen potje unsplash

De wetgeving over oudedagsvoorziening voor zelfstandigen werkt belemmerend bij de opbouw van pensioen. Foto: Unsplash

VZN pleit in haar manifest en in het onlangs met ONL en AVV gesloten sociaal akkoord voor omvorming van de huidige fiscale regelingen voor zelfstandigen tot een modern sociaal stelsel. In dit stelsel dienen fiscale faciliteiten voor zelfstandigen gekoppeld te worden aan de opbouw van een financiële buffer. ,,Met deze buffer kunnen zelfstandigen voorzien in hun oudedagsvoorziening, scholing en opvang van inkomstenderving, bijvoorbeeld bij vraaguitval en ziekte”, aldus Cristel van de Ven, voorzitter van VZN.

Lees ook: Uniek sociaal akkoord: ondernemers (ONL), werknemers (AVV) én zelfstandigen (VZN) maken afspraken over toekomst werk

Meer speelruimte en flexibiliteit

VZN acht het noodzakelijk om zelfstandigen meer speelruimte en flexibiliteit te geven bij de opbouw van hun oudedagsvoorziening. Sjaak Zonneveld, van directeur BrightPensioen: ,,Op dit moment is de fiscale wetgeving voor zelfstandigen voor wat betreft hun oudedagsvoorziening zodanig ingewikkeld dat dit belemmerend werkt bij de opbouw van pensioen. We herkennen ons in de standpunten van VZN op dit onderwerp.”

Met de aansluiting van de leden van BrightPensioen bij VZN bundelen nog meer vertegenwoordigers van zelfstandig ondernemers hun krachten. Hiermee verstevigt VZN haar positie als gesprekspartner voor politiek Den Haag en aan de maatschappelijke overlegtafels.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws